17χρονο «μπουμπούκι» με σωρεία ληστειών και κλοπών ελεύθερο συνέχιζε το έργο του

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 08:08 17χρονο «μπουμπούκι» με σωρεία ληστειών και κλοπών ελεύθερο συνέχιζε το έργο του

Ως πότε ο νόμος θα προστατεύει εγκληματίες;…

Τι κι αν σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα βίαιης προσαγωγής του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θηβών για ληστεία, τι κι αν συνελήφθη μόλις στις 22 Μαΐου με κακουργηματικές κατηγορίες όπως για αρχηγική συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με συνολικά δύο (2) ληστείες, 20 κλοπές και δύο (2) απόπειρες κλοπών.

Ο λόγος για 17χρονο Ρομά που μέσα σε λίγες ώρες ήταν ελεύθερος και σε χρονικό διάστημα περίπου ενός μήνα και συγκεκριμένα από τις 27 Μαΐου έως το μεσημέρι της Κυριακής 8 Ιουλίου που ξαναέπεσε στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας Θηβών, είχε διαπράξει τουλάχιστον άλλες πέντε (5) κλοπές, κυρίως από οδηγούς ή επιβάτες προσωρινά σταθμευμένων οχημάτων, στο Πυρί Θηβών Βοιωτίας και σε σημεία που γειτνιάζουν με τον καταυλισμό Ρομά της περιοχής.

Λεία του ήταν μικρά χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, και άλλα προσωπικά αντικείμενα των παθόντων.

Στη κατοχή του 17χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό, προερχόμενο από τις ανωτέρω κλοπές, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται και η μητέρα του, κατηγορούμενη για παραμέληση της εποπτείας του.

Δυστυχώς η παραβατικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο εξαιτίας αυτής της ιδιότυπης μεταχείρισης του νόμου απέναντι σε «μικρούς εγκληματίες» (και δεν εννοούμε σε ηλικία) σαν τον 17χρονο που με την υπόσχεση ότι δε θα το ξανακάνουν πρέπει να φτάσουν πολλαπλές υποθέσεις τους στο τελικό στάδιο για να εκτίσουν μερικούς μήνες φυλακή.

Την ίδια ώρα τα θύματα του 17χρονου «κλαίνε» τα χαμένα πράγματά τους, τα χρήματα και τις ζημιές στις περιουσίες τους, ενώ κάποια στιγμή στο μέλλον θα θρηνήσουμε και θύματα αφού είναι εξόφθαλμο ότι εκκολάπτουμε εγκληματίες.

Θυμηθείτε την υπόθεση σύλληψης του 17χρονου τον περασμένο Μάιο.

Για την ιστορία να καταγράψουμε ότι την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση