Τι είπε ο Βέττας στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 17:19 Τι είπε ο Βέττας στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ερώτησή του για το θέμα της κενής θέσης της Υποδιεύθυνσης Εσόδων – Ελέγχων στη Λαμία στη Διαρκή  Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων...

Επανήρθε στο θέμα των μεγάλων προστίμων για την ανασφάλιστη εργασία, ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας, στη συζήτηση του σχεδίου  νόμου του Υπουργείου  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις - Αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας - Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων - Επιτροπεία ασυνόδευτων ανηλίκων και άλλες διατάξεις» στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων  της Βουλής.

Ο κ. Βέττας επέμεινε ότι απλά οδηγούν στο κλείσιμο επιχειρήσεων χωρίς να εισπράττονται καθόλου χρήματα από το κράτος.

Περιέγραψε δε την ανάγκη σε περίπτωση ενστάσεων να δίνεται η δυνατότητα ένταξης των προστίμων στο καθεστώς ρύθμισης.

Παρακολουθήστε την πρόταση του κ. Βέττα που αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της απώλειας της ρύθμισης και της παράλληλης ασφάλισης ΟΓΑ – ΤΕΒΕ σε περιπτώσεις επαγγελματιών που ζουν σε περιοχές με πληθυσμό μικρότερο των 2000 κατοίκων και έχουν εκδώσει κάποιο τιμολόγιο σε διπλανή μεγάλη πόλη.

Συμμετέχοντας επίσης στη συζήτηση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, αναφέρθηκε αρχικά στο θεσμό των Ανεξάρτητων Αρχών και στη λειτουργία τους η οποία θεωρεί ότι εξελισσόμενη θα πρέπει να είναι αποτελεσματικότερη και δικαιότερη, ενώ έθεσε το θέμα της κενής θέσης της Υποδιεύθυνσης Εσόδων – Ελέγχων στη Λαμία  η οποία έχει προκηρυχθεί από τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο του 2017 και η οποία ακόμη δεν έχει πληρωθεί.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση