Συνάντηση Μητσοτάκη με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 07:56 Συνάντηση Μητσοτάκη με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων

Παρών ο Θανάσης Κυρίτσης…

Σε σύσκεψη εργασίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως Κυριάκου Μητσοτάκη με τα Επιμελητήρια της χώρας και θέμα: «οι  εξελίξεις στην οικονομία και ο μεταρρυθμιστικός ρόλος των Επιμελητηρίων», στην Αθήνα, συμμετείχε την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Θανάσης Κυρίτσης.

Στην παράθεση των θέσεων της ΝΔ για την επιχειρηματικότητα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά και στον ισχυρό δίαυλο επικοινωνίας – όπως είπε χαρακτηριστικά - μεταξύ του κόμματος του και των επιμελητηρίων. «Είναι ανάγκη τα τοπικά προβλήματα κάθε περιοχής να φτάνουν στη Νέα Δημοκρατία, ώστε να φιλτράρονται και να εντάσσονται στα τοπικά προγράμματα», τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ.

Μίλησε επίσης για προσεκτικές δεσμεύσεις τόσο του ιδίου, όσο και της παράταξής του όσον αφορά την αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών. Επεσήμανε την ανάγκη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και των επιχειρήσεων, ο οποίος θα πρέπει να έχει οριζόντια εφαρμογή και στη Δημόσια Διοίκηση. Συνοψίζοντας, τόνισε ότι «η οικονομική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας βάζει στο επίκεντρο τις δυνάμεις τις υγιούς επιχειρηματικότητας, θέλοντας να απενοχοποιήσει το επιχειρείν».

Από την πλευρά των Προέδρων των Επιμελητηρίων τέθηκαν οι προβληματισμοί για το μέλλον του Επιμελητηριακού θεσμού, για την καθημερινή μάχη που δίνουν οι ίδιοι και οι συνάδελφοί τους για να κρατήσουν ανοικτές τις επιχειρήσεις τους, καθώς και για την υπερφορολόγηση που πνίγει σαν θηλιά τους επαγγελματίες.

Επεσήμαναν πως είναι αυτοί που στηρίζουν την πραγματική οικονομία και στοχοποιούνται μονίμως ως ύποπτοι και υπαίτιοι,  για τα δεινά της οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Τέλος, ζήτησαν να ενισχυθεί ο αναπτυξιακός ρόλος των Επιμελητηρίων, μέσω όμως ενός κεντρικού αναπτυξιακού πλάνου της χώρας με εθνική στρατηγική.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση