Γέννησε παιδί και δεν ήξερε ότι είναι έγκυος

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 11:01 Γέννησε παιδί και δεν ήξερε ότι είναι έγκυος

Νέα υπόθεση που σοκάρει με 20χρονη μητέρα που δεν μπορεί να αναλάβει τη φροντίδα του μωρού της…

Μια απίστευτη ιστορία εκτυλίσσεται από τις 22 Ιουνίου στο «Αχιλλοπούλειο». Θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί σε τραγωδία.

Το βράδυ της 22ας Ιουνίου εμφανίστηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών 20χρονη, η οποία ζητούσε να τη βοηθήσουν, γιατί την πονούσε αφόρητα η κοιλιά της. Οι γιατροί θορυβήθηκαν, όταν την είδαν να σφαδάζει, καθώς αντιλήφθηκαν αμέσως πως βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και μόλις ζητήθηκε άμεση μεταφορά στη γυναικολογική κλινική, εκείνη επέμενε πως δεν ήταν έγκυος και πως δεν είχε καταλάβει τι της συνέβαινε…

Η 20χρονη απελπισμένη από τους πόνους της γέννας έσπευσε στο Νοσοκομείο, αλλά δεν απάντησε για ποιον λόγο δεν είχε ενημερώσει το οικογενειακό της περιβάλλον και γέννησε μόνη, ενώ αποκάλυψε πως καθ΄ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είχε επισκεφθεί ποτέ γιατρό.

«Δεν κατάλαβα τι μου συνέβαινε» επαναλάμβανε η 20χρονη, που έκρυβε την εγκυμοσύνη από τον πατέρα της με τον οποίο ζει και στις κοινωνικές υπηρεσίες προσπαθούν να ερευνήσουν πώς δεν το είχε καταλάβει ο γονιός της. Η νεαρή γυναίκα ήταν απελπισμένη. O σύντροφός της την εγκατέλειψε και δεν έχει καμία επαφή μαζί του, καθώς μετακόμισε στην Αλβανία από όπου κατάγεται. Η ίδια είναι Ελληνίδα. Έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι που η μοίρα του το οδηγεί στο «Μητέρα» και μετά σε ίδρυμα, καθώς στο «Αχιλλοπούλειο» δεν μπορεί να μείνει περισσότερο από τρεις μήνες.

Η ίδια θέλει να το πάρει σπίτι, αλλά ο πατέρας της δεν μπορεί να ζήσει την ίδια και το παιδί, που σήμερα μεγαλώνει στην παιδιατρική και εκείνη το επισκέπτεται. Η κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου ήρθε σε επαφή με τον πατέρα της, ο οποίος «σηκώνει τα χέρια ψηλά» λόγω των οικονομικών προβλημάτων, που απαγορεύουν στη μάνα να πάρει το παιδί στο σπίτι.

Όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται από την κοινωνική υπηρεσία ώστε να βρει εργασία η νεαρή μητέρα και να ανεξαρτητοποιηθεί από το περιβάλλον στο οποίο ζει και χαρακτηρίζεται «προβληματικό», με στόχο να έχει μαζί το παιδί της.

«Σκεφτόμαστε στην περίπτωση της νεαρής ότι θα μπορούσαμε να έχουμε ζήσει τις τραγωδίες που είδανε να συμβαίνουν τον χειμώνα στην Αθήνα. Θα μπορούσε να έχει γεννήσει μόνη της, θα μπορούσαν να έχουν συμβεί πολλά τραγικά γεγονότα. Μας ενδιαφέρει η ψυχολογία της μητέρας, που δείχνει να θέλει να πάρει το παιδί μαζί της, αλλά είναι απελπισμένη, αλλά μας ενδιαφέρει και να μην μεταφερθεί το παιδί σε ίδρυμα. Πασχίζουμε να στηρίξουμε τη μητέρα και να της δώσουμε να καταλάβει πως η ζωή της και του παιδιού της εξαρτώνται από την ίδια. Θέλουμε να της βρούμε εργασία και να παλέψουμε όλοι για το παιδί», επισημάνθηκε από το Νοσοκομείο.

Πηγή: e-thessalia.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση