Ώρες αγωνίας για οικογένεια που εγκλωβίστηκε σε παραλία της Σκιάθου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 11:17 Ώρες αγωνίας για οικογένεια που εγκλωβίστηκε σε παραλία της Σκιάθου

Άλλαξε ο καιρός και ήταν αδύνατη η απομάκρυνσή τους από τα φημισμένα «Λαλάρια» του νησιού των Βόρειων Σποράδων.

Πολύωρη ταλαιπωρία και αγωνία από προχθές το βράδυ και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες χθες για τριμελή οικογένεια, Ελλήνων, που ξέμεινε στα Λαλάρια, την πανέμορφη παραλία στα βόρεια της Σκιάθου, λόγω του μπουρινιού.

Η οικογένεια, ανδρόγυνο και ένα κοριτσάκι 5 ετών από την Αθήνα, είχε πάει από τη Δευτέρα (9/7) το απόγευμα, γύρω στις 6, στην πανέμορφη παραλία, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού, για μπάνιο με ιδιωτικό σκάφος, ταχύπλοο 8 μέτρων, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα από την Αιδηψό. Όπως είναι γνωστό, η παραλία αυτή, είναι προσβάσιμη μόνον από τη θάλασσα και μόνον όταν ο καιρός είναι καλός και δεν φυσάνε βόρειοι άνεμοι.

Η οικογένεια απόλαυσε το μπάνιο της στην πανέμορφη παραλία, ωστόσο φαίνεται πως δεν είχαν ενημερωθεί για την επιδείνωση του καιρού. Το μπουρίνι ξέσπασε προχθές στις 8 το βράδυ, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η προσέγγιση του ιδιωτικού σκάφους, που τους είχε μεταφέρει στα Λαλάρια, καθώς η παραλία είναι εντελώς εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες και δεν υπάρχει αγκυροβόλιο. Μάλιστα όπως έλεγε στη «Θ» γνώστης της θάλασσας του Βορείου Αιγαίου, στα Λαλάρια έχουν σπάσει καΐκια…

Οι ισχυροί άνεμοι και τα μεγάλα κύματα, ύψους δύο και πλέον μέτρων, απέτρεψαν το ταχύπλοο να πλησιάσει στην παραλία και έτσι η οικογένεια έμεινε εγκλωβισμένη εκεί, μέσα στη βροχή και τον αέρα. Οι ώρες περνούσαν, έπεσε το σκοτάδι και βοήθεια καμία, καθώς οι άνεμοι έπνεαν ισχυροί και κάθε απόπειρα προσέγγισης σκάφους στην παραλία ήταν απαγορευτική. Το ταχύπλοο επέστρεψε γύρω στις 9 το βράδυ στο λιμάνι της Σκιάθου και οι δύο επιβάτες του ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο του νησιού για την οικογένεια που είχε ξεμείνει στα Λαλάρια. Αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση του Λιμενικού με δύτη, που με το ίδιο ταχύπλοο προσέγγισε πάλι την παραλία, χωρίς ωστόσο να γίνει δυνατή η επιβίβαση των τριών ανθρώπων. Ο δύτης συνεννοήθηκε με αυτούς, καθώς βγήκε στην παραλία, αφού τα κινητά τηλέφωνα που είχαν, δεν λειτουργούσαν λόγω αποφόρτισης των μπαταριών τους… Πάντως είχαν νερό. Επίσης έγινε προσπάθεια να κολυμπήσουν, που ακυρώθηκε λόγω του ύψους του κύματος…

Τελικά γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα οργανώθηκε και δεύτερη επιχείρηση, αυτή τη φορά και με συνοδεία ενός ακόμη μικρού πλαστικού σκάφους 5,5 μέτρων και αφού το κύμα και ο άνεμος είχαν πέσει. Επικεφαλής και στη δεύτερη επιχείρηση ήταν ο λιμενάρχης Σκιάθου, πλωτάρχης Ν. Κατσάμπας. Το μικρό σκάφος προσέγγισε την παραλία, παραλαμβάνοντας την οικογένεια, που θα της μείνει αξέχαστη η περιπέτεια που έζησε και τη μετέφερε στο μεγάλο ταχύπλοο στα ανοιχτά. Ευτυχώς τόσο το παιδί, όσο και ο άνδρας και η γυναίκα είναι καλά στην υγεία τους. Τους δόθηκαν κουβέρτες, ενώ αρνήθηκαν να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας του νησιού, καθώς δήλωσαν καλά στην υγεία τους. Γύρω στις 2,30 τα ξημερώματα μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο τους και την Τρίτη αναχώρησαν από τη Σκιάθο.

Η παραλία Λαλάρια είναι χαρακτηριστική από τα κατάλευκα πετρώματα της απόκρημνης λευκής πλαγιάς, στο επίπεδο της θάλασσας και τα κύματα του Αιγαίου σμιλεύουν συνεχώς τα στρογγυλά λευκά της βότσαλα.

Στην άκρη της παραλίας βρίσκεται η πέτρινη αψίδα, η «Τρύπια Πέτρα», που έχει αποτυπωθεί καρτ ποστάλ και διαφημίζει τη Σκιάθο.

Όσοι επιχειρούν να προσεγγίσουν στην παραλία με σκάφος, πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τον καιρό, γιατί πολύ εύκολα μπορεί να εγκλωβιστούν από τους ανέμους.

Πηγή: e-thessalia.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση