Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας: τρία χρόνια δράσης στο camp Θερμοπυλών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 18:59 Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας: τρία χρόνια δράσης στο camp Θερμοπυλών

Η Πρωτοβουλία  Αλληλεγγύης Λαμίας, μετά τρία σχεδόν χρόνια από τότε, που οι πρώτοι πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στο camp των Θερμοπυλών, συνεχίζει πάντα να βρίσκεται στο πλευρό των προσφύγων, προσπαθώντας να βοηθήσει στη επίλυση καθημερινών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν και υπερασπίζοντας κάθε στιγμή τα δικαιώματά τους.

Μερικές από τις πιο σημαντικές πρόσφατες δράσεις της Πρωτοβουλίας  Αλληλεγγύης Λαμίας είναι:

1. Συλλογή και διανομή 700 κιλών ροδάκινων.

2. Συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε είδη ένδυσης και υπόδησης, ειδών καθαριότητας και ατομικής υγιεινής, τα οποία στη συνέχεια διανέμουμε στους πρόσφυγες.

3. Συλλογή φαρμάκων και  παροχή φαρμακευτικού υλικού στο φαρμακείο του camp. Όλο αυτό το διάστημα καλύπτουμε εξειδικευμένες ανάγκες των προσφύγων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και με τη συνδρομή εθελοντών γιατρών της πόλης μας.

4. Εξοπλίσαμε για δεύτερη φορά το χώρο αναψυχής και πολιτισμού (ένα ISOBOX  50 τ.μ.), που έχει παραχωρήσει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, με τριάντα (30) καρέκλες, με επίστρωση δαπέδου με καινούργια πλακάκια, με εξοπλισμό (projector, laptop computer, δίκτυο TV, οθόνη προβολής) για να παρακολουθήσουν το Μουντιάλ και φυσικά για προβολές ταινιών. Επισημαίνουμε ότι το Νοέμβρη του 2017 μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης δώρισε στους πρόσφυγες καινούργια τηλεόραση, η οποία έχει εγκατασταθεί στον παραπάνω χώρο.

5. Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης προέβη σε έναν πρώτο εμβολιασμό και αποπαρασιτισμό των ζώων του camp με δικά της έξοδα. Θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα για την υγειονομική κάλυψη των ζώων.

6. Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης βρίσκεται στο πλευρό ευάλωτων ομάδων πολιτών της περιοχής μας, προσφέροντας τους βοήθεια, που χρειάζονται, όπως ιατρική περίθαλψη, είδη ένδυσης και υπόδησης.

7. Παρέχουμε υποστήριξη στους πρόσφυγες σε κάποια θέματα, τα οποία σχετίζονται με τη διεκπεραίωση υποθέσεων τους όπως π.χ. άσυλο, συνενώσεις οικογενειών, μεταφράσεις κλπ.

8. Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης προσπαθεί όλο αυτό το διάστημα να υπερασπίσει τα δικαιώματα των προσφύγων, οι οποίοι μέσα στη φτώχεια, μην έχοντας άλλους πόρους πέρα από το επίδομα που τους δίνεται από τον Δ.Ο.Μ., την καθημερινή μιζέρια, την απραγία μηνών, την αβεβαιότητα για το μέλλον και τις τεράστιες καθυστερήσεις των διαδικασιών για την παροχή ασύλου από τις αρμόδιες υπηρεσίες, γίνονται, πολύ εύκολα, θύματα εκείνων, που εκμεταλλεύονται την ανάγκη των ανθρώπων αυτών για εργασία, προσφέροντάς τους δουλειά με εξευτελιστικά μεροκάματα και εξαντλητικά ωράρια.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στηρίζει μέχρι τέλους τον αγώνα αυτών των ανθρώπων για ζωή και αξιοπρέπεια.

Απαιτούμε:

• Την ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων ,την αξιοπρεπή διαβίωση ,την χορήγηση ασύλου, την ισότητα και την ελευθερία όλων των προσφύγων, που φτάνουν εδώ.

• Να ανοίξουν τα σύνορα.

• Καμιά επαναπροώθηση και απέλαση.

• Καλούμε  τον κόσμο της περιοχής μας να στηρίξει και να συμμετέχει  στις δράσεις της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Λαμίας.

ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση