Στα χέρια της Αυτοδιοίκησης η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 08:21 Στα χέρια της Αυτοδιοίκησης η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας;

Τι ανακοίνωσε ο Στέργιος Πιτσιόρλας για την ΠΕΛ - Τι δηλώνουν Αυτοδιοικητικοί, Βουλευτές και φορείς για την επόμενη μέρα.

Φως στο τουνελ για την ΠΕΛ που δυστυχώς κάποιοι τα προηγούμενα χρόνια την οδήγησαν στην καταστροφή, αφήνοντας πίσω τους χρέη, χάος και διαλυμένες εγκαταστάσεις.

Η κυβέρνηση αποφάσισε επιτέλους να παραχωρήσει την ΠΕΛ στην τοπική κοινωνία. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο αρμόδιος Υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας, που σήμερα βρέθηκε στη Λαμία γι αυτόν τον λόγο και ο οποίος παρά τις αντιρρήσεις πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. φαίνεται αποφασισμένος να δώσει λύση στο σοβαρό αυτό θέμα.

Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε μάλιστα ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμη η νομοθετική πρόταση και ότι μέσα στον Οκτώβριο θα γίνει η πρώτη Έκθεση με το νέο καθεστώς.

Στην πρόταση που κατέθεσε προς τους φορείς ο κ. Πιτσιόρλας εισηγείται ένα νέο νομικό πρόσωπο στο οποίο θα συμμετέχουν ο Δήμος Λαμιέων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λαμίας. Θα δημιουργηθεί μια νέα αναπτυξιακή εταιρεία ειδικού σκοπού υπό τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας.

Από την πλευρά τους οι Μπακογιάννης και Σταυρογιάννης, αρχικά εξεφρασαν την ικανοποιησή τους, ωστόσο επιφυλαχθηκαν να μελατησουν το σχεδιο και να απαντησουν τις επόμενες ημερες γιατι οι λεποτμερειες ειναι που κανουν τη διαφορά.

Ένα από τα "αγκαθια" είναι ποιος θα αναλάβει τα χρέη, αλλα και πως θα λειτουργησει την πρωτο διαστημα της μεταβατικης περιοδου, αφου δεν υπάρχει ουτε προσωπικό και ουτε ευρω στο ταμείο.

Μέσα στα πολλά που ακουστηκαν για την ΠΕΛ, στη σημερινη συναντηση στο ξενοδοχειο Σαμαράς, ήταν και αυτό που ειπε ο Προεδρος της κ. Λεωνίδας Κωστόπουλος, ο οποιος σε συναντησεις που εκανε στα Υπουργεια για το μέλλον της ΠΕΛ, διαπιστωσε ότι οι περισσότεροι αγνοουσαν την υπαρξη του Φορέα, που αξιζει να ζημειωθεί ότι πάνω από 50 χρόνια ζωής.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δήλωσαν όλοι οι εμπλεκόμενοι για την επόμενη μέρα της ΠΕΛ:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση