Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΝ Λαμίας: Το χθες, το σήμερα και το αύριο του μεγαλύτερου Νοσοκομείου της Στερεάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 07:56 ΓΝ Λαμίας: Το χθες, το σήμερα και το αύριο του μεγαλύτερου Νοσοκομείου της Στερεάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις «παχιές αγελάδες» που ακολούθησαν τα χρόνια της αδιαφορίας, περιλαμβάνεται επίσης η επέκταση του σε ενεργές κλίνες και λειτουργίες, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη…

Ήταν σίγουρα τρία δύσκολα χρόνια από το 2015 μέχρι και σήμερα για το Νοσοκομείο Λαμίας. Όχι ότι τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια δεν ήταν επίσης μαύρα κι άραχνα για το μεγαλύτερο Νοσηλευτικό Κατάστημα της Στερεάς Ελλάδας.

Ωστόσο μέσα από τις γενικότερες αλλαγές στο σύστημα υγείας και του εξορθολογισμού των δημόσιων νοσοκομείων, άρχισε να διαφαίνεται και για το Νοσοκομείο Λαμίας μια περίοδος «παχιών αγελάδων». Αξονικός τομογράφος 64 τομών, Μαγνητικός και έργα ΕΣΠΑ που αγγίζουν τα 3.000.000 ευρώ, προσλήψεις μόνιμων και επικουρικών γιατρών, προσλήψεις νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, έχουν αρχίσει να αλλάζουν την εικόνα ενός Νοσοκομείου που μέσα σε μια τριετία διπλασίασε και την ενίσχυσή του από τον κρατικό προϋπολογισμό και έφτασε μάλιστα να έχει και 10 εκατομμύρια αποθεματικό.

Έτσι η παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη που βρέθηκε τη Δευτέρα (23/7) με την ευκαιρία των εγκαινίων της πρώτης Τοπικής Μονάδας Υγείας στη Λαμία, ήρθε στο καλύτερο χρονικό σημείο και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με άλλον αέρα, τόσο για αυτά που έγιναν, όσο και για αυτά που θα γίνουν στο άμεσο μέλλον.

«Ήθελα πολύ καιρό να έρθω στη Λαμία», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πολάκης, που παραδέχτηκε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο Νοσοκομείο το οποίο όπως υποστήριξε δυσφημίστηκε με υποκειμενικά και όχι αντικειμενικά κριτήρια. Στην ομιλία του προς τους εργαζόμενους παραδέχτηκε προβλήματα και αδυναμίες του παρελθόντος, μίλησε για τους «κερατάδες» που είχαμε τόσο καιρό «πάνω από το κεφάλι μας», αλλά και για τα όσα καλύτερα θα έρθουν από τις 21 Αυγούστου - και για το Νοσοκομείο Λαμίας - όταν θα βγούμε από τα μνημόνια. Δείτε το σχετικό βίντεο:

Τον Αναπληρωτή Υπουργό προλόγισε η Υποδιοικήτρια της 5ης ΥΠΕ, Παρασκευή Ζαζά έχοντας και την προηγούμενη ιδιότητα της Διοικητικής Υπαλλήλου του ΓΝ Λαμίας. Η κα Ζαζά παρουσίασε επιγραμματικά όσα συντελέσθηκαν τον τελευταίο 1,5 χρόνο, με έμφαση στις προσλήψεις, οι οποίες όπως είπε έφθασαν τις 116 μαζί με άλλες 38 ανέργων από τον ΟΑΕΔ, ενώ περιμένουν άλλους 11 μόνιμους γιατρούς, ανάμεσά τους και έναν δεύτερο ογκολόγο:

Αναμφισβήτητα μπροστά στα όσα βίωσε η τοπική κοινωνία τα προηγούμενα χρόνια, η σημερινή κατάσταση παρουσιάζεται πολύ καλύτερη και αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά  γύρω από το Νοσοκομείο Λαμίας. Επειδή τα περισσότερα όμως, όπως οι τομογράφοι και τα λοιπά σύγχρονα μηχανήματα μέσω ΕΣΠΑ, η πλήρης λειτουργία του Ογκολογικού, η δημιουργία Αιμοδυναμικού Τμήματος για την Καρδιολογική, η μεταφορά και η αύξηση των κλινών της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, η λειτουργία του Ψυχιατρικού Τμήματος έχουν προσδιοριστεί στο μέλλον (έστω και στο άμεσο), ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Ευάγγελος Οικονόμου εξέφρασε τις αιτιολογημένες ανησυχίες του ώστε να μην ξαναγυρίσουμε στις παλιές κακές εποχές, υπογραμμίζοντας ειδικά τις ανάγκες προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.

Κλείνοντας παρουσιάζουμε ένα βίντεο με τη στοχοθεσία του Νοσοκομείου Λαμίας από το διοικητή του, Ευάγγελο Χατζημαργαρίτη, με το οποίο αισιοδοξούν να καταστεί σημείο αναφοράς για την Κεντρική Ελλάδα:

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσία του κ. Πολάκη στο Νοσοκομείο Λαμίας, ο οποίος συνοδευόταν επίσης από τους τέσσερις κυβερνητικούς βουλευτές της Φθιώτιδας και τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Νέστορα Αντωνίου: