Αύριο Κυριακή το ετήσιο μνημόσυνο Δημήτρη Σταματόπουλου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018 10:25 Αύριο Κυριακή το ετήσιο μνημόσυνο Δημήτρη Σταματόπουλου

Ένας χρόνος από τον αδόκητο χαμό του δικηγόρου Δημήτρη Σταματόπουλου...

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τον ξαφνικό χαμό του γνωστού Λαμιώτη δικηγόρου Δημήτρη Σταματόπουλου.

Το ετήσιο μνημόσυνο θα τελεσθεί την Κυριακή 29 Ιουλίου στις 9:30’ το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα Λαμίας.

Η είδηση του χαμού του γνωστού δικηγόρου είχε συγκλονίσει πριν ένα χρόνο τη Λαμία και τη Φθιώτιδα. Το απόγευμα της Δευτέρας 31 Ιουλίου 2017 ο Δημήτρης Σταματόπουλος μαζί με την 29χρονη κόρη του και δύο καλούς του φίλους πήγαιναν  για ορειβασία στους πρόποδες του Καυκάσου στη Γεωργία προκειμένου να επιχειρήσουν ανάβαση στην πιο ψηλή κορυφή της Ευρώπης στα 5.600 περίπου μέτρα (Ελμπρους).

Το μοιραίο βανάκι που τους μετέφερε στον προορισμό τους, σε κάποια στροφή εξετράπη της πορείας του παρασύροντας στο θάνατο τον 57χρονο δικηγόρο, ενώ τα υπόλοιπα άτομα της παρέας τραυματίστηκαν, τα δύο ελαφρά.

Ποιος ήταν

Ο Δημήτρης Σταματόπουλος ήταν 57 ετών παντρεμένος και πατέρας μίας κόρης. Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2009 στην Φθιώτιδα και επίσης υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στις τελευταίες εκλογές (2014) με το συνδυασμό του Βαγγέλη Αποστόλου «Στερεά σε Νέα Τροχιά». Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λαμίας έως σήμερα. Τα έτη 1996 – 2002 μέλος διαφόρων οικολογικών οργανώσεων. Μετά το 2001 μέλος του συντονιστικού οργάνου του «Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ» στην Λαμία, τ. Γεν. Γραμματέας της Δικαστικής Επιτροπής της Ε.Ο.Χ.– τ. πρόεδρος και μέλος του ΔΣ του Ελλ. Ορειβατικού Συλλόγου Λαμίας και του «Ομίλου Φίλων Δάσους Λαμίας».

Επαγγελματικά αποφοίτησε το 1984 από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κύριο αντικείμενο νομικής ενασχόλησης η δικηγορία (δικαστηριακή και συμβουλευτική) από το 1986 με έμφαση στο αστικό, εργατικό και εμπορικό δίκαιο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση