Δήμος Δομοκού: Άκυρες δύο αποφάσεις για δωρεάν παραχώρηση πλατείας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 20:39 Δήμος Δομοκού: Άκυρες δύο αποφάσεις για δωρεάν παραχώρηση πλατείας

Τι λέει η Αποκεντρωμένη…

Η γνωστή νομολογία περί δωρεάν παραχώρησης δημόσιων χώρων, μόνο για εκδηλώσεις που εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, έπληξε δύο αποφάσεις του Δήμου Δομοκού, καθώς ακυρώθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες αποφάσεις προέβλεπαν τη δωρεάν παραχώρηση της πλατείας Δημοκρατίας Ν. Μοναστηρίου για την τέλεση μίας δεξίωσης γάμου και μίας βάπτισης. Τα σχετικά αιτήματα είχαν εγκριθεί από το Τοπικό Συμβούλιο.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Δομοκού, εξέτασε επίσης αίτημα για να πραγματοποιηθεί το TACTICAL COMANDO SURVIVAL στη θέση Προφήτης Ηλίας του Δήμου.

Το αίτημα ήρθε μέσω του Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Δομοκού, που εισηγήθηκε θετικά στο Δημοτικό Συμβούλιο τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης δημοτικής έκτασης στην θέση «Προφήτης Ηλίας» Δομοκού για υλοποίηση εκπαίδευσης – διαγωνισμού tactical comando survival στις 01-09-2018 και 02-09-2018.

Τελικά το αίτημα απορρίφθηκε ομόφωνα από το ΔΣ με βασικό λόγο (υπήρξαν κι άλλες διαφωνίες), ότι δεν επιτρέπεται η δωρεάν παραχώρηση δημοτικών ακινήτων ακόμη και για χρήση, σε οποιοδήποτε νομικό ή φυσικό πρόσωπο που δεν ασκεί αποκλειστικά και μόνο δραστηριότητα, η οποία είναι κοινωφελής ή προάγει τα τοπικά συμφέροντα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση