Τέλος στη «μπίζνα» με τα «πειρατικά» βαν

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018 15:13 Τέλος στη «μπίζνα» με τα «πειρατικά» βαν

Μοίραζαν φυλλάδια για να διαφημίσουν τις υπηρεσίες τους…

Τη σύλληψη δύο αλλοδαπών που έκαναν παράνομα μεταφορές τουριστών, είχαμε το μεσημέρι της Τρίτης (24/7) σε περιοχή της Ερέτριας Ευβοίας, από αστυνομικούς του οικείου Αστυνομικού Τμήματος.

Πρόκειται για μία 38χρονη από τη Λιθουανία και ένα 61χρονο Γάλλο, οι οποίοι κατηγορούνται για υποκλοπή μεταφορικού έργου.

Στα χέρια των αστυνομικών είχαν περιέλθει ενημερωτικά φυλλάδια με τα οποία οι συλληφθέντες προσέλκυαν τουρίστες, προσφέροντάς τους υπηρεσίες μεταφοράς έναντι κομίστρου, από τον Διεθνές Αερολιμένα Αθηνών σε ξενοδοχεία τους, καθώς και σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Έτσι γνωρίζοντας τη διαδρομή διενήργησαν αιφνίδιο τροχονομικό έλεγχο σε δύο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα τύπου «van», με τα οποία οι κατηγορούμενοι μετέφεραν τη συγκεκριμένη στιγμή 16 (8+8) τουρίστες με προορισμό την Ακρόπολη.

Για τις υπηρεσίες τους βέβαια είχαν πληρωθεί από τους παραπάνω επιβάτες. Μένει να αποκαλυφθούν κι άλλα στοιχεία της υπόθεσης σχετικά με συνεργάτες που τους έβρισκαν πελάτες και αν υπήρχαν και έξτρα υπηρεσίες όπως για ξενάγηση ή για προώθηση των τουριστών σε συγκεκριμένα σημεία.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση