Η μαντινάδα του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝ Λαμίας προς τον Παύλο Πολάκη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018 18:11 Η μαντινάδα του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝ Λαμίας προς τον Παύλο Πολάκη

«Οι εργαζόμενοι εξαντλούνται και οι σκληρά φορολογούμενοι πολίτες αξίζουν ποιοτικότερες υπηρεσίες».

Στη δημοσιότητα έδωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και των Κέντρων Υγείας το κείμενο με το οποίο υποδέχτηκαν στο Νοσηλευτικό Κατάστημα τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Θυμίζουμε ότι στη συνάντηση του κ. Πολάκη με το προσωπικό του ΓΝ Λαμίας, έκανε τη συγκεκριμένη παρέμβαση ο Πρόεδρος του Σωματείου Βαγγέλης Οικονόμου.

Παρακάτω συνοψίζονται όσα ήθελαν να καταγραφούν από τον πολιτικό τους προϊστάμενο στον οποίο όπως θα δείτε αφιέρωσαν και μία μαντινάδα:

"Κύριε Υφυπουργέ.

Καλώς ήλθατε, στην πρωτεύουσα του Ν. Φθιώτιδας, και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για τα εγκαίνια της ΤΟ.Μ.Υ (Τοπική Μονάδα Υγείας) Λαμίας. Η Τ.ΟΜ.Υ Λαμίας αποτελεί την προσπάθεια να αντιμετωπιστούν σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, οι υγειονομικές ανάγκες του αστικού πληθυσμού.

Τι συμβαίνει όμως στο Δευτεροβάθμιο Υγειονομικό ίδρυμα αυτού του τόπου;

Θα θέλαμε να σας «θυμίσουμε» (γιατί υποθέτουμε ότι γνωρίζετε τα προβλήματα) ότι το νοσηλευτικό μας ίδρυμα που καλύπτει τις ανάγκες 450.000 περίπου κατοίκων (υγειονομική κάλυψη των κατοίκων και των όμορων νομών) «πάσχει» τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό.

Για παράδειγμα το Γ. Νοσοκομείο Λαμίας δεν διαθέτει ακόμη μαγνητικό τομογράφο ενώ (παρόλες τις διαβεβαιώσεις-εξαγγελίες αντικατάστασής του) συνεχίζει να διαθέτει έναν παλαιάς τεχνολογίας (20 ετών) αξονικό τομογράφο.

Επίσης το Γ. Νοσοκομείο Λαμίας συνεχίζει να λειτουργεί με το 75% του προβλεπόμενου, από το οργανόγραμμα, προσωπικού του. Η μη ανανέωση του προσωπικού μέσω νέων προσλήψεων λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων (και) της σημερινής κυβέρνησης έχει ως αποτέλεσμα την συσσώρευση  χιλιάδων οφειλόμενων αδειών και ρεπό προηγουμένων ετών, την  κόπωση του προσωπικού, την οργή των ασθενών για τις ελλιπής παροχές φροντίδας υγείας που τους προσφέρονται, τις σωματικές και/ή λεκτικές τους επιθέσεις σε εργαζόμενους και της αναγκαστικής τους «στροφής» (με τεράστιο οικονομικό και ψυχικό κόστος) στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Η Διοίκηση της 5ης Υ.Πε  προσπάθησε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα (2017), με ημίμετρα, να αντιμετωπίσει τα προβλήματα όπως με συνεχόμενα «εντέλλεσθε» και με μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού από άλλα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Επίσης, με ευθύνη της 5ης Υ.Πε, πραγματοποιήθηκαν πολλές μετακινήσεις-αποσπάσεις, από το Γ.Ν. Λαμίας σε άλλα νοσοκομεία, χωρίς να αντικατασταθεί πλήρως  το μετακινούμενο προσωπικό.

Όσον αφορά  την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στον Ν. Φθιώτιδας, δυστυχώς και σε αυτό το τομέα η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Τα Κέντρα Υγείας λειτουργούν με το 50% του προβλεπόμενου προσωπικού, αντιμετωπίζουν πολλά οργανωτικά προβλήματα και συνεχίζουν να χρησιμοποιούν προβληματική υλικοτεχνική υποδομή. Ακόμα όμως και η συγκεκριμένη πρωτοβάθμια δομή (ΤΟ.Μ.Υ Λαμίας) έχει επανδρωθεί με μετακινούμενο προσωπικό από άλλες πρωτοβάθμιες δομές, με άμεσο αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται και να απαξιώνονται άλλες απαραίτητες πρωτοβάθμιες δομές (Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία).

Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις, στο κοινωνικό σύνολο αδημονώντας για τις χιλιάδες προσλήψεις μόνιμου (;) προσωπικού και την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής, όπως έχει  εξαγγελθεί από τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Υγείας και από εσάς προσωπικά. Έχει  χαθεί, όμως, πολύτιμος χρόνος και με τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις δεν συγκροτείται ένα αξιοπρεπές Εθνικό Σύστημα Υγείας ,αλλά ανατροφοδοτείται μια νέα «τράπεζα υποσχέσεων ».  Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι οι εργαζόμενοι στο Ε.Σ.Υ (οι συνάδελφοί σας) έχουν αρχίσει να εξαντλούνται και να χάνουν την υπομονή τους και οι σκληρά φορολογούμενοι πολίτες αξίζουν ποιοτικότερες παροχές φροντίδας υγείας από αυτές που τους παρέχονται.

Κύριε Υφυπουργέ.

Σκέψου καλά και πρόσεχε τον λόγο όντε δώσεις...
Οι πράξεις είναι που μετρούν κι όχι οι εντυπώσεις
.

ΤΟ Δ.Σ"

Προσαρμοσμένη αναζήτηση