« Εκτός από δικαιώματα έχετε και υποχρεώσεις για τα σκουπίδια…»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018 19:31 « Εκτός από δικαιώματα έχετε και υποχρεώσεις για τα σκουπίδια…»

Στην αντεπίθεση ο Δήμος Λοκρών για τις καταγγελίες του Συλλόγου Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Μαλεσίνας για τα διάσπαρτα απορρίμματα…

Απάντηση σε όσα καταγγέλλει με επιστολή του ο Σύλλογος για την προστασία του περιβάλλοντος Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Μαλεσίνας Φθιώτιδας, για τα απορρίμματα που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή, έδωσε ο Δήμος Λοκρών.

Στην απάντησή του καταδεικνύει τις υποχρεώσεις των κατοίκων του οικισμού στην προστασία του περιβάλλοντος, καταγγέλλοντας κι αυτός με τη σειρά του, τη συμπεριφορά ορισμένων που ρυπαίνουν με όποιον τρόπο και όποια ώρα τους βολεύει!

Χαρακτηριστικά μάλιστα αναφέρει ότι υπάρχουν και φωτογραφίες κατοίκων που πετούν τα σκουπίδια από το παράθυρο και φυσικά έξω από τους κάδους!

Διαβάστε τι αναφέρει ο Δήμος Λοκρών στην απάντηση του:

«Κατ΄αρχήν είναι απαράδεκτο το συνεχές φαινόμενο των διάσπαρτων απορριμμάτων στην περιοχή του Θεολόγου από τους περιοίκους.

Ο Σύλλογος επανειλημμένα επιτίθεται στις υπηρεσίες του Δήμου για την λειτουργία τους, ενώ ελάχιστοι στην εκεί περιοχή τηρούν τον κανονισμό καθαριότητας που έχει ψηφιστεί από το ΔΣ του Δήμου Λοκρών με την 12/187/2011, απόφασή του.

Ενδεικτικά αναφέρουμε «ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ: ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ….. 1.υποχρεούνται να γνωρίζουν το εκάστοτε πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων που ο Δήμος έχει καταρτίσει για την περιοχή τους. Πρόστιμο: 30,00 Ευρώ

2. εκθέτουν τα προς αποκομιδή απορρίμματα σε κάδο μηχανικής αποκομιδής ή ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΩΡΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ (κατά προτίμηση βραδινές ώρες μετά τις 22:00) και όχι ημέρες που δεν πραγματοποιείται (με βάση το πρόγραμμα) αποκομιδή, ή ακόμα χειρότερα, αμέσως μετά την διέλευση του απορριμματοφόρου.

3. Απαγορεύεται η απόρριψη, εναπόθεση ή εγκατάλειψη αντικειμένων σε δημόσιους χώρους, εκτός των χώρων εκείνων που καθορίζονται από την αρμόδια αρχή. Πρόστιμο: 200,00 Ευρώ

4.  Τα φύλλα, ξερά άνθη, υπόλοιπα καθαρισμού κήπων, γκαζόν κλπ., εάν μεν έχουν μικρό όγκο και βάρος συσκευάζονται σε ανθεκτικούς πλαστικούς σάκους και τοποθετούνται εντός των κάδων όπως τα οικιακά απορρίμματα, εάν δε, έχουν μεγάλο όγκο, ακολουθείται η διαδικασία αποκομιδής ογκωδών αντικειμένων έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία των ενδιαφερομένων με την αρμόδια Υπηρεσία (τηλ. Επικοινωνίας 2233080158)  Πρόστιμο: 80,00 Ευρώ

 5. Τα υπόλοιπα κοπής δέντρων, θάμνων, κλαριά κλπ συσκευάζονται σε ελαφρά δεμάτια, δεμένα με ανθεκτικό σχοινί ή σύρμα, για την εύκολη φόρτωση τους. Πρόστιμο: 80,00 Ευρώ»

  Υπενθυμίζουμε στον Σύλλογο, ότι η προστασία και η καθαριότητα του περιβάλλοντος είναι υποχρέωση κι ευθύνη όλων μας.

  Επανειλημμένα έχει διαπιστωθεί από τις υπηρεσίες ότι αρκετοί εκθέτουν τα προς αποκομιδή απορρίμματα μετά την έλευση του απορριμματοφόρου και οποιαδήποτε ώρα τους εξυπηρετεί. Επίσης αρκετοί κάτοικοι έχουν συλληφθεί να πετάνε από το παράθυρο τις σακούλες απορριμμάτων και βέβαια έξω από τους κάδους,(υπάρχει αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό) παρόλο που η αποκομιδή γίνεται καθημερινά. Επίσης είναι απαράδεκτη η εναπόθεση των οικιακών απορριμμάτων στους κάδους ανακύκλωσης.

 Σύμφωνα με τα προαναφερόμενα ας μας αναφέρει ο Σύλλογος ποιες δράσεις εκτός της κριτικής, ενεργεί και ποια συγκεκριμένα έργα για την προστασία του περιβάλλοντος εκπονεί και πότε έχει συνδράμει ως προς την ενημέρωση των κατοίκων για τον κανονισμό καθαριότητας, ως προς την προστασία του περιβάλλοντος.

Παρόλα αυτά οι προσπάθειες των υπηρεσιών του Δήμου είναι καθημερινές, παρά τις δυσκολίες σε μέσα και προσωπικό κι έχει προγραμματιστεί να τοποθετηθούν επιπλέον κάδοι (ενώ αρκετοί έχουν κλαπεί) σε κάποια δύσκολα σημεία ενώ την προηγούμενη περίοδο ήδη προστέθηκαν 10,  αλλά εκείνο που προέχει είναι η υπεύθυνη διαχείριση των απορριμμάτων από τους πολίτες».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση