Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάνος Κοντογεώργος: Απούσα για μία ακόμη φορά η δημοτική αρχή στο Δήμο Μακρακώμης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 10:12 Πάνος Κοντογεώργος: Απούσα για μία ακόμη φορά η δημοτική αρχή στο Δήμο Μακρακώμης

Την καταδεικνύει ως υπεύθυνη για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη νεροποντή...

Εκτεταμένες ζημιές στο επαρχιακό δίκτυο και τη σύνδεση πολλών Τοπικών Κοινοτήτων παρατηρήθηκε νωρίς το απόγευμα στο Δήμο Μακρακώμης, συνέπεια της δυνατής νεροποντής.

Δρόμοι πλημμύρισαν, ολόκληρα βουνά κατεβήκαν στο οδόστρωμα και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος, Πάνος Κοντογεώργος ξαναπήρε το τρακτέρ του - με τον ισοπεδωτή του αυτή τη φορά - για να ανοίξει δρόμους όπως είχε κάνει και το χειμώνα με τα χιόνια.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του κ. Κοντογεώργου, το οποίο συνοδεύουν και φωτογραφίες καταστροφής, υπεύθυνη είναι η δημοτική αρχή που αν και συμφώνησε σε έκτακτη συνεδρίαση - αξιολόγηση της ετοιμότητας του μηχανισμού της πολιτικής της προστασίας εντούτοις δεν το έχει κάνει μέχρι σήμερα, ενώ δεν έχει κατορθώσει ακόμη να ξεκινήσει τον καθαρισμό και τις διανοίξεις δρόμων.

Διαβάστε το δελτίο τύπου - καταγγελία του κ. Κοντογεώργου:

«Την Πέμπτη 26 Ιουλίου το πρωί πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μακρακώμης προκειμένου να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους δοκιμαζόμενους πολίτες της Ανατολικής Αττικής.

Στο περιθώριο της συγκεκριμένης συνεδρίασης, διατυπώθηκε η άποψη και έγινε αποδεκτή από όλους για έκτακτη σύγκλιση της Πολιτικής Προστασίας για την εκ νέου αξιολόγηση της ετοιμότητας αλλά κυρίως των προβλημάτων του τοπικού μηχανισμού προκειμένου να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις από επικίνδυνα φαινόμενα.

Δυστυχώς καμία συνεδρίαση  δεν έγινε για ένα θέμα που πρωτίστως βασίζεται στην ταχύτητα λήψης αποφάσεων και δράσεων.

Όλα αυτά τη στιγμή που οι συμβάσεις καθαρισμού και διανοίξεις δρόμων  για την διέξοδο των ομβρίων έχουν υπογραφεί από 15ημερου για τις ΔΕ Μακρακώμης και Σπερχειάδας, χωρίς να έχει γίνει καμία παρέμβαση μέχρι σήμερα, ενώ δεν έχουν «κατορθώσει» ακόμη να υπογράψουν σύμβαση για τη ΔΕ Αγίου Γεωργίου!

Έτσι φτάσαμε Κυριακή 29 Ιουλίου που η φύση αποφάσισε να μας ξυπνήσει με βίαιο τρόπο.

Η αντίδραση της δημοτικής αρχής εξαντλείται στο να βάζει κώνους και να δικαιολογεί   την παρουσία της  ως θεατής .

Να είμαστε κι ευχαριστημένοι που δεν κλαίμε κι ανθρώπινες απώλειες…

Πανος ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ

Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Μακρακώμης

Υποψήφιος Δήμαρχος».