Σταϊκούρας: Θα ιδρυθεί επιτέλους Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας;

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2018 13:34 Σταϊκούρας: Θα ιδρυθεί επιτέλους Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας;

Ερώτηση στη Βουλή μετά τις δεσμεύσεις στην τελευταία επίσκεψη Αναγνωστάκη στη Λαμία.

Επανέρχεται με ερώτηση στη Βουλή, ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με την ίδρυση Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας στη Λαμία.

Αφορμή στάθηκε η τελευταία επίσκεψη κλιμακίου του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως στη Λαμία, με επικεφαλής τον ΓΓ Δημήτρη Αναγνωστάκη και τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγο Κων/νο Τσουβάλα.

Σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας (ΕΑΣΥΦ) στη συζήτηση που έγινε μαζί τους, η πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπουργείου συμφώνησε ότι πρέπει να ιδρυθεί Υποδιεύθυνση στη μοναδική έδρα Περιφέρειας που δε διαθέτει.

Διαβάστε το κείμενο της ερώτησης του κ. Σταϊκούρα:

Σε συνάντηση βουλευτών και εκπροσώπων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας με την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου, τον Μάιο του 2017, επισημάνθηκαν (και) από τον υπογράφοντα οι ιδιαιτερότητες της περιοχής της Φθιώτιδας, η μείωση οργανικών θέσεων στο νομό σε αντίθεση με το 2014 όταν και είχαν αυξηθεί σημαντικά, αλλά και το γεγονός πως η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι η μοναδική Περιφέρεια της χώρας που δεν διαθέτει Υποδιεύθυνση Ασφαλείας.

Ήταν τότε που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεσμεύτηκε για την ίδρυση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας στη Λαμία.

Ένα χρόνο περίπου μετά, στις 16.04.2018, και αφού δεν σημειώθηκε καμία εξέλιξη, υπενθύμισα στο Υπουργείο τη συγκεκριμένη δέσμευση μέσω της υπ’ αριθ. πρωτ. 5106/16.04.2018 Ερώτησής μου.

Στην απάντησή του, το Υπουργείο έκανε λόγο για «ενδεχόμενο που θα εξεταστεί μελλοντικά». Μετέτρεψε δηλαδή τη δέσμευση σε απλό ενδεχόμενο...

Όταν επανήλθα με νεότερη Ερώτηση μου (υπ’ αριθ. πρωτ. 6428/04.06.2018), με αφορμή την παραβατικότητα στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας, η απάντηση που έλαβα, πριν μόλις από 1 μήνα, ήταν «ουδέν νεότερο έχουμε να προσθέσουμε».

Σήμερα, με βάση την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, κατά την επίσκεψη της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Υπουργείου στη Λαμία, το Υπουργείο προσχωρεί εκ νέου στην άποψη πως πρέπει να ιδρυθεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας στη Λαμία, υιοθετώντας μάλιστα το επιχείρημα πως η Στερεά Ελλάδα είναι η μοναδική περιφέρεια που δεν διαθέτει τέτοια υπηρεσία και δεσμεύεται (ξανά) για την ίδρυσή της.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

ο κ. Υπουργός:

1. Ισχύει η (εκ νέου) δέσμευση για ίδρυση Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας στη Λαμία;

2. Αν ναι, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ίδρυσής της;

Προσαρμοσμένη αναζήτηση