Πυρκαγιές: Πορτοκαλί συναγερμός και πάλι στη Στερεά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2018 15:02 Πυρκαγιές: Πορτοκαλί συναγερμός και πάλι στη Στερεά

Που απαγορεύεται η πρόσβαση σε δάση και άλλες «ευαίσθητες» περιοχές.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών για την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αρκετές περιοχές της χώρας.

Ανάμεσα τους και η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το δείκτη να είναι στο «4’ για την κεντρική και νότια Εύβοια, καθώς και τη Σκύρο. Επίσης από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο «πορτοκαλί» είναι τα νησιά, Λέσβος, Χίος, Σάμος και Ικαρία, καθώς και ολόκληρη η Περιφέρεια Αττικής.

Επικίνδυνα όμως είναι τα πράγματα και για αρκετά ακόμη μέρη, καθώς όπως βλέπετε και στο χάρτη, με κίτρινο χρώμα (κατηγορία κινδύνου 3) είναι η Λοκρίδα, η Βοιωτία, μεγάλο μέρος της Βόρειας Εύβοιας, καθώς και η Κορινθία με την Αργολίδα στην Πελοπόννησο, μαζί με την Κρήτη και όλα τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τις εξουσιοδοτήσεις που έχουν οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες στις Περιφερειακές Ενότητες αρμοδιότητάς τους, όταν ο χάρτης είναι στην κατηγορία 4 ή 5, αυτόματα κηρύσσουν απαγόρευση κυκλοφορίας και παραμονής σε δασικές περιοχές και περιαστικά άλση, όπου υπάρχει κίνδυνος να ξεκινήσει κάποια πυρκαγιά.

Η απαγόρευση ισχύει από την 12η βραδινή της τρέχουσας ημέρας έως την 12η βραδινή της επομένης ημέρας.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση