Αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς το Σάββατο στην Στερεά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 04 Αυγούστου 2018 08:52 Αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς το Σάββατο στην Στερεά

Βροχές τέλος, τουλάχιστον με τη συχνότητα που μας έχει συνηθίσει ο καιρός τις τελευταίες ημέρες και από το Σάββατο 4 Αυγούστου η χώρα επανέρχεται σε φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες, συνοδευόμενες όμως και από ενισχυμένους νότιους άνεμους που ανεβάζουν το επίπεδο κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα αρκετές περιοχές της χώρας θα βρίσκονται το επόμενο 24ωρο σε επίπεδο «πορτοκαλί» συναγερμού (επίπεδο επικινδυνότητας 4), ανάμεσα σε αυτές, όλη σχεδόν η Εύβοια, η Σκύρος, η Βοιωτία αλλά και η Αττική, η Κορινθία, η Αργολίδα και τα νησιά του κεντρικού Αιγαίου μέχρι και τη Λέσβο.

Επίσης με «κίτρινο χρώμα» (επίπεδο επικινδυνότητας 3), στην περιοχή μας είναι η Λοκρίδα, η Βόρεια Εύβοια και ο Δήμος Δελφών.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τις εξουσιοδοτήσεις που έχουν οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες στις Περιφερειακές Ενότητες αρμοδιότητάς τους, όταν ο χάρτης είναι στην κατηγορία 4 ή 5, αυτόματα κηρύσσουν απαγόρευση κυκλοφορίας και παραμονής σε δασικές περιοχές και περιαστικά άλση, όπου υπάρχει κίνδυνος να ξεκινήσει κάποια πυρκαγιά.

Η απαγόρευση ισχύει από την 12η βραδινή της τρέχουσας ημέρας έως την 12η βραδινή της επομένης ημέρας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση