Άστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 04 Αυγούστου 2018 10:02 Άστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Σποραδικές βροχές ή και καταιγίδες σε όλη σχεδόν τη χώρα…

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη και τις απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Σημειώνουμε ότι η ΕΜΥ έχει από τις 4 το πρωί σε ισχύ  έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων που θα φτάσουν τοπικά στο Αιγαίο και το Κάβο Ντόρο τα 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια όπως και στην ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται άστατος.

Συγκεκριμένα στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα.

Στις υπόλοιπες περιοχές πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί εντάσεως 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση