Ο εμπρηστής έλυσε τη σιωπή του - Άκουσε την απόφαση δίπλα στη γυναίκα του!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 04 Αυγούστου 2018 22:17 Ο εμπρηστής έλυσε τη σιωπή του - Άκουσε την απόφαση δίπλα στη γυναίκα του!

Συνολική ποινή φυλάκισης 32 μηνών επέβαλε χθες (03-08-2018) το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 76χρονο Βολιώτη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για εμπρησμό από πρόθεση και για κλοπές κατ’ εξακολούθηση. Ο ηλικιωμένος οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο μετά από σύλληψή του, καθώς προχθές τα ξημερώματα έβαλε φωτιά σε μάντρα με οικοδομικά υλικά, από την οποία προκλήθηκαν ζημιές ύψους 5.000 ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες της μάντρας κατέφυγαν στη Δικαιοσύνη και άσκησαν μήνυση εναντίον του. Από την επεξεργασία του οπτικοακουστικού υλικού που είχαν στην κατοχή τους, καθώς η κίνηση στη μάντρα παρακολουθούταν από κάμερα, αναγνώρισαν τον καταδικασθέντα ως τον δράστη της πυρκαγιάς καθώς και δύο κλοπών στην επιχείρησή τους. Γνωρίζονταν με τον 76χρονο, όπως είπαν και μάλιστα βρίσκονται σε αντιδικία μαζί του εξαιτίας οικονομικών διαφορών.

Ο εμπρηστής κατά τη διάρκεια της δίκης

Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης, δύο αδέρφια, παρουσιάστηκαν χθες στο Αυτόφωρο και περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια τις πράξεις του ηλικιωμένου και εκείνος παραδέχτηκε ότι έκανε σφάλμα. «Πήγα στη μάντρα στις 4 τα ξημερώματα για να πάρω ένα τσουβάλι τσιμέντο. Όμως, εκεί θόλωσα. Δεν ξέρω πως μου ήρθε και ενήργησα έτσι. Πήρα τον αναπτήρα μου και έβαλα φωτιά», είπε απολογούμενος στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος.

Ο καταδικασθείς είπε ότι οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης του χρωστούν χρήματα και δεν του τα δίνουν ενώ υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις. Ισχυρίστηκε ότι οι μηνυτές του πήραν μία γεώτρηση που του ανήκε και δεν του δίνουν τα χρήματά του που είναι 7.000 ευρώ. «Ήταν σφάλμα, το αναγνωρίζω», πρόσθεσε απολογούμενος στο δικαστήριο.

«Ο άντρας μου το έκανε από αγανάκτηση»

Νωρίτερα η σύζυγός του εξεταζόμενη ως μάρτυρας υπεράσπισης ισχυρίστηκε ότι οι μηνυτές δημιουργούν συνεχώς εντάσεις στην οικογένειά της. «Εγώ ήμουν στη θάλασσα με τα παιδιά όταν ενημερώθηκα για το περιστατικό. Ξέρω ότι με τους μηνυτές βρισκόμαστε σε αντιδικία. Δεν συμμορφώνονται στις δικαστικές αποφάσεις. Ο σύζυγος προέβη στην πράξη αυτή από αγανάκτηση», ανέφερε στο Δικαστήριο.

 

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 76χρονου ζήτησε να μετατραπούν οι κατηγορίες με τις οποίες βαρυνόταν εκείνος από εμπρησμό από πρόθεση και κλοπές κατ’ εξακολούθηση σε αυτοδικία και σε φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Ζήτησε επιπλέον από το Δικαστήριο να αναγνωρίσει ελαφρυντικά. Ο κατηγορούμενος δεν είχε απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν τη Δικαιοσύνη. Είχε λευκό ποινικό μητρώο. Έντιμο πρότερο βίο.

Το Δικαστήριο απέρριψε την αναγνώριση κάθε ελαφρυντικού. Το Αυτόφωρο έκρινε ένοχο τον 76χρονο όπως κατηγορούταν και τον καταδίκασε. Του αναγνώρισε ακολούθως τη δυνατότητα τριετούς αναστολής στην εκτέλεση της απόφασης και άσκησης έφεσης.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από τον καταδικασθέντα να μην ξανακάνει τέτοιες πράξεις. «Την άλλη φορά δεν θα είναι έτσι», προειδοποίησε. Ο εισαγγελέας έδρας επεσήμανε δε ότι αν η ποινή ήταν πάνω από τρία έτη φυλάκισης, μπορεί να μην υπήρχε η δυνατότητα για αναστολή εκτέλεσης ή μετατροπή της ποινής.

Επισημαίνεται ότι η πρόταση του εισαγγελέα έδρας ήταν να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 40 μηνών για την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση και δέκα μηνών για την κατηγορία των κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

 

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση