Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που πουλούσε βρέφη - 18.000€ η ταρίφα!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Αυγούστου 2018 14:00 Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που πουλούσε βρέφη - 18.000€ η ταρίφα!

Ζευγάρι αστυνομικών υποδύθηκε ότι ήθελε μωρό και συνέλαβαν εννέα άτομα…

Στην εξάρθρωση σπείρας που πουλούσε βρέφη έφθασε η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, μετά από έρευνα και συλλογή στοιχείων.

Συνελήφθησαν μάλιστα την Παρασκευή 3 Αυγούστου, συνολικά εννέα άτομα και συγκεκριμένα τρεις άνδρες (ηλικίας 39, 41 & 32) και πέντε γυναίκες από τη Βουλγαρία και άλλη μία γυναίκα Γεωργιανής υπηκοότητας από 29 μέχρι 40 ετών.

Μάλιστα η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα (η 40χρονη) ήταν αυτή που έκλεισε τη συμφωνία σε περιοχή της Αττικής με το ζευγάρι των αστυνομικών που παρουσιάστηκαν ως αγοραστές.

Εκεί συμφωνήθηκε τελικά η αγοραπωλησία ενός βρέφους, ηλικίας μόλις τεσσάρων ημερών, αντί του χρηματικού ποσού των 18.000 ευρώ.

Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας όμως θα γινόταν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Κυψέλη, όπου κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής νομότυπης έρευνας, εντοπίστηκαν και τα υπόλοιπα οκτώ μέλη του κυκλώματος.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες από το δελτίο τύπου της ΓΕΠΑΔ Στερεάς:

«Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι ο 39χρονος ήταν ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος, ενώ γίνεται μνεία ότι κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Επίσης, ο 41χρονος και ο 32χρονος, ήταν επιφορτισμένοι με την επιτήρηση των γυναικών που εντοπίστηκαν στην ανωτέρω οικία, ενώ μία 35χρονη ενεργούσε ως άμεση βοηθός του ηγετικού στελέχους του κυκλώματος.

Η 40χρονη, όπως προαναφέρθηκε, είχε τον ρόλο του μεσάζοντα στην τέλεση των αγοραπωλησιών βρεφών, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις γυναίκες, εκ των οποίων η μία έφερε μαζί της το νεογέννητο βρέφος της που επρόκειτο να πωληθεί στους αστυνομικούς, είχαν το ρόλο της κυοφορίας, προκειμένου στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί η πώληση των νεογέννητων βρεφών τους, σε υποψήφιους αγοραστές.

Μάλιστα, μετά από παραγγελία και διενέργεια σχετικής εξέτασης από Δημόσιο Νοσοκομείο, τεκμηριώθηκε επιστημονικά ότι οι τρεις εκ των συλληφθεισών  (μία 38χρονη και δύο 29χρονες), είχαν πρόσφατα τελέσει τοκετό, ενώ μία 34χρονη βρίσκεται σε κατάσταση κύησης.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 9.025 ευρώ, ως προϊόν αγοραπωλησίας βρεφών, καθώς και δέκα (10) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ως μέσα διευκόλυνσης για την εγκληματική τους δράση.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα, από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας του κυκλώματος».

Δείτε σχετικό βίντεο με τις λεπτομέρειες της υπόθεσης από τον Προϊστάμενο του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της ΓΕΠΑΔ Στερεάς, Αστυνόμο Β’ Σταύρο Κουτουλογένη.

Δείτε και την τοποθέτηση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγου Μιλτιάδη Πουρσανίδη.

Στο πάνελ της παρουσίασης μεταξύ άλλων ήταν και ο Αναπληρωτής Διευθυντή στην ΔΑ Εύβοια, Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Λάμπρου και ο διοικητής της Ασφάλειας Χαλκίδας Αστυνομικός Υποδιευθυντής Κωνσταντίνος Αγιασοφίτης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση