Καλλιεργούσαν χασίς μέχρι και σε θερμοκήπια (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2018 16:55 Καλλιεργούσαν χασίς μέχρι και σε θερμοκήπια (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δάση από χασισόδενδρα ξερίζωσαν οι αστυνομικοί της ΓΕΠΑΔ Στερεάς – Πάνω από 50 κιλά η κάνναβη που κατασχέθηκε σε ακατέργαστη μορφή - Συνελήφθη ένα άτομο, αναζητούνται ακόμη πέντε.

Δύο σημαντικά χτυπήματα στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών, κατάφεραν οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα στην 1η περίπτωση η επιτυχία ήρθε από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών και Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου και της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ στη 2η περίπτωση ενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής.

Στην 1η περίπτωση οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε, πρωινές ώρες της 03-08-2018, οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, στην περιοχή Γυμνό Αμαρύνθου Ευβοίας.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν περιφραγμένο οικόπεδο, έκτασης περίπου δέκα (10) στρεμμάτων, εντός του οποίου υπήρχαν δέκα (10) ειδικά διαμορφωμένα θερμοκήπια, τύπου «ΤΟΛ», έκτασης 300 τ.μ. περίπου το καθένα. Σε πέντε (5) από αυτά, βρέθηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 753 δενδρύλλια κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος, ύψους έως και 1,90 μέτρων, τα οποία διέθεταν χειροκίνητο σύστημα ποτίσματος, αποτελούμενο από σωλήνες νερού με σταλάκτες, συνολικού μήκους 1.100 μέτρων.

Στα υπόλοιπα πέντε (5) θερμοκήπια, εντοπίστηκαν εμφανή ίχνη καλλιέργειας αντίστοιχου περίπου αριθμού δενδρυλλίων κάνναβης, τα οποία διαπιστώθηκε ότι είχαν προσφάτως εκριζωθεί. Επίσης από οίκημα εντός του οικοπέδου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις (4) συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 38,9 κιλών.

Στο πλαίσιο της έρευνας,  για την ανωτέρω φυτεία αναζητείται ένας 56χρονος Έλληνας καθώς και τέσσερις (4) αλλοδαποί συνεργοί του, που είχαν αναλάβει την φύλαξη και φροντίδα των δενδρυλλίων κάνναβης.

Στη 2η περίπτωση εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, εντός περιφραγμένου αγροτεμαχίου στην περιοχή του Αυλώνα Αττικής, έκτασης περίπου δύο (2) στρεμμάτων, το οποίο διέθετε υψηλή περιμετρική βλάστηση και όπως διαπιστώθηκε είχε άμεση – μοναδική πρόσβαση και υδροδότηση από αύλιο χώρο παρακείμενου σπιτιού.

Ο χώρος τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και απογευματινές ώρες της 04-08-2018, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα τόσο στο σπίτι, όσο και στο παρακείμενο αγροτεμάχιο, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 51χρονος ημεδαπός καλλιεργητής της φυτείας, ενώ βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• (287) δενδρύλλια κάνναβης (ορισμένα εκ των οποίων σε κατάσταση αποξήρανσης), ύψους έως και (2,5) μέτρων,

• (11) κιλά και (925) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

• διάφορα σύνεργα, κατάλληλα για την περιποίηση των δενδρυλλίων (φτυάρια, λάστιχο ποτίσματος, κομμένα πλαστικά μπουκάλια νερού, συσκευασίες λιπασμάτων κ.λ.π.), καθώς και

• ένα κυνηγετικό όπλο.

Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Για τις σημαντικές αυτές επιτυχίες απέναντι στα οργανωμένα κυκλώματα που γεμίζουν ναρκωτικά τη χώρα μας, μίλησε στους δημοσιογράφους ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης, ο οποίος υπενθύμισε ότι το 2018 έχει χαρακτηριστεί ως έτος κατά των ναρκωτικών.

Τον ΓΕΠΑΔ Στερεάς στην παρουσίαση πλαισίωσαν ο Διευθυντής Αστυνομίας Βοιωτίας Αστυνομικός Διευθυντής Μιχάλης Τσάτσης με τον Αναπληρωτή Διευθυντή στην ΔΑ Εύβοιας, Αστυνομικό Διευθυντή Κωνσταντίνο Λάμπρου, καθώς και οι Διοικητές της Ασφάλειας Χαλκίδας Αστυνομικός Υποδιευθυντής Κωνσταντίνος Αγιασοφίτης και Θηβών Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γεώργιος Κακούρης.

Την υπόθεση παρουσίασε ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης της ΓΕΠΑΔ Στερεάς, Αστυνόμος Β’ Σταύρος Κουτουλογένης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση