Από Τρίκαλα και Καρδίτσα ξεκίνησε ο Γαβρόγλου - Αύριο στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2018 08:05 Από Τρίκαλα και Καρδίτσα ξεκίνησε ο Γαβρόγλου - Αύριο στη Λαμία

Θετικό ήταν το κλίμα στις επαφές Γαβρόγλου σε Τρίκαλα και Καρδίτσα σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ο Υπουργός συνοδευόμενος από τον σύμβουλό του, καθηγητή Παντελή Κυπριανό, επισκέφθηκε το μεσημέρι τα Τρίκαλα και είχε συνάντηση με τις διοικήσεις και το προσωπικό του Τμήματος Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Ακολούθησαν συναντήσεις με το Δήμαρχο Τρικκαίων και τον Αντιπεριφερειάρχη, βουλευτές της περιοχής, προέδρους φορέων, τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ακαδημαϊκούς.

Κατόπιν, αναχώρησε για την Καρδίτσα όπου συναντάται διαδοχικά με καθηγητές και το προσωπικό του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και των Τμημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, με τις δημοτικές αρχές και με φορείς.

Πολύ κουβέντα έγινε για το ρόλο των τοπικών κοινωνιών στη συνδιαμόρφωση της πρότασης για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τον κ. Γαβρόγλου να απαντά: «Το Υπουργείο Παιδείας, ανεξαρτήτως κυβέρνησης, πρέπει να έχει τη βασική πολιτική ευθύνη για το μέλλον της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Πώς την αποκτά; Με δύο τρόπους: Συζήτηση με τους καθηγητές και συζήτηση με την τοπική κοινωνία». Και κατέληξε: «Η συζήτηση για την Ανώτατη Εκπαίδευση από τη μεταπολίτευση και μετά -για να μην πηγαίνουμε πιο παλαιά- γίνεται αποκλειστικά με όρους ‘τι τμήμα κάνεις κάπου’. Εμείς λέμε ότι ήρθε η ώρα αυτό να το αλλάξουμε. Και ήρθε η ώρα να το αλλάξουμε γιατί αποκλειστικά και μόνον ένα Τμήμα δεν είναι αναβάθμιση ενός Πανεπιστημίου. Για αυτό, λέω ότι συζητάμε το μέλλον και συζητάμε αυτούς τους πολλαπλούς τρόπους με τους οποίους το Πανεπιστήμιο ανοίγεται στην κοινωνία».

Αύριο επισκέπτεται τη Λάρισα και τον Βόλο όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ την Παρασκευή αναχωρεί για τη Λαμία, όπου στις 11:30 πμ θα συναντηθεί με μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, ενώ στις 13:30 θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη και στις 14:30 με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος Κώστα Μπακογιάννη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση