Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΟΠΥΥ: Παράταση στις γνωματεύσεις για τα γυαλιά οράσεως

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 17:12 ΕΟΠΥΥ: Παράταση στις γνωματεύσεις για τα γυαλιά οράσεως

Ο ΕΟΠΥΥ θα καλέσει εκ νέου σε συνάντηση την Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών.

Παράταση στις ηλεκτρονικές γνωματεύσεις έως και τρεις μήνες, έδωσε η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ δεδομένου ότι οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να βρουν συμβεβλημένα καταστήματα οπτικών λόγω της άρνησης του κλάδου να συνάψει συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ. 

Όπως σημειώνεται από τον ΕΟΠΥΥ αποφασίσθηκε η παράταση ισχύος εκτέλεσης όλων των ηλεκτρονικών γνωματεύσεων για οπτικά που εκδόθηκαν ή θα εκδοθούν τον Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2018 από έναν σε τρεις μήνες, προκειμένου να έχουν οι ασφαλισμένοι ένα ικανό χρονικό διάστημα να βρουν κατάστημα οπτικών που θα δέχεται την αποζημίωση με τη βεβαίωση πληρωμής.

Nα σημειωθεί ότι από την 1η Οκτωβρίου έχει αλλάξει το σύστημα προμήθειας οπτικών ειδών καθώς οι ασφαλισμένοι μπορούν με ένα «κουπόνι» αξίας 100 ευρώ να προμηθευτούν οπτικά από συμβεβλημένα καταστήματα. 

Οι οπτικοί δε συνάπτουν συμβάσεις με τον Οργανισμό φοβούμενοι ότι θα πληρώνονται με καθυστέρηση και θα είναι υποχρεωμένοι να δίνουν και υποχρεωτικές εκπτώσεις και επιστροφές χρημάτων.  

Ο ΕΟΠΥΥ θα καλέσει εκ νέου σε συνάντηση την Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών  ενώ προειδοποιεί τον κλάδο ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. 

Όπως σημειώνεται από τον Οργανισμό: «Σε περίπτωση που η Ένωση παραμείνει αμετακίνητη στις θέσεις της, μετά και την συνάντηση, να δοθεί εντολή προς το Νομικό Τμήμα του Οργανισμού να διερευνήσει όλα τα νόμιμα μέσα προάσπισης των δικαιωμάτων των δικαιούχων του Οργανισμού, της συγκεκριμένης παροχής, αφού επί της ουσίας τα καταστήματα οπτικών τους αρνούνται την παροχή υπηρεσίας κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας».

Υπενθυμίζεται πως οι οπτικοί έχουν προσφύγει ήδη στη Δικαιοσύνη θεωρώντας ότι η διαδικασία είναι παράνομη, δεδομένου ότι τα καταστήματά τους είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα γυαλιά οράσεως αγοράζονται από δικούς τους πόρους.

Πηγή: thetoc.gr