Ποιες είναι οι καλύτερες τροφές για πιο υγιή και λαμπερή επιδερμίδα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019 11:45 Ποιες είναι οι καλύτερες τροφές για πιο υγιή και λαμπερή επιδερμίδα


Όταν αναλογίζεστε γενικά την υγεία σας, μπορείτε να σκεφτείτε διάφορους τρόπους για να παραμείνετε υγιείς: από το πλύσιμο των χεριών μέχρι και την αποφυγή παραγόντων κινδύνου στην πρόληψη του καρκίνου. Οι επιλογές που κάνετε κάθε μέρα προσμετρώνται σε μεγάλο βαθμό προς την προαγωγή της υγείας των ενηλίκων.

Δευτερεύον, αλλά σημαντικό για την εμφάνιση και την ψυχολογία σας, είνα και η προληπτική φροντίδα του δέρματος, προκειμένου αυτό να φαίνεται νεανικό και υγιές. Η φροντίδα του δέρματός σας ξεκινάει με τον Νο.1 κανόνα: προστατεύσετε τον εαυτό σας από τον ήλιο. Όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, φορέστε προστατευτικά ρούχα και χρησιμοποιήστε αντηλιακό.

Εν συνεχεία, φροντίστε να εφοδιάσετε τον οργανισμό σας με τα κατάλληλα “υλικά”, για να έχετε πάντα υγιή και λαμπερή επιδερμίδα.

Προς αυτή την κατεύθυνση, δείτε ποιες είναι εκείνες οι τροφές που αν τις καταναλώνετε επαρκώς, τότε θα έχετε πάντα καθαρό και υγιές δέρμα:

  • Καρότα, βερίκοκα και άλλα κίτρινα και πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά
  • Σπανάκι και άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά
  • Ντομάτες
  • Μύρτιλλα
  • Φασόλια, μπιζέλια και φακές
  • Σολομός, σκουμπρί και άλλα λιπαρά ψάρια
  • Ξηροί καρποί

Από την άλλη πλευρά, ορισμένες τροφές φαίνεται να σχετίζονται με βλάβες στο δέρμα. Για παράδειγμα, μερικές έρευνες δείχνουν ότι μια διατροφή πλούσια σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες και ανθυγιεινά λιπαρά προωθεί τη γήρανση του δέρματος.

Να θυμάστε, πολλές από τις καλύτερες τροφές για υγιές δέρμα, κάνουν εξίσου καλό και την προώθηση της καλής γενικής υγείας. Αντί να επικεντρώνεστε σε συγκεκριμένες τροφές για υγιές δέρμα, επικεντρωθείτε σε μια υγιεινή διατροφή σε γενικές γραμμές.

Τρώτε άφθονα φρούτα και λαχανικά. Επιλέξτε χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή χωρίς λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα. Βάλτε τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους και τα όσπρια σε αγαπημένα σας γεύματα. Επιλέξτε ψωμί και ζυμαρικά ολικής άλεσης. Περιορίστε τα γλυκά και προσπαθήστε να έχετε ποικιλία υγιεινών τροφών στο διαιτολόγιό σας.

Πηγή:iatropedia.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση