Ο Παναγιώτης Ιακωβής για τις λοιμώδεις επιδημίες και τον κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2020 09:57 Ο Παναγιώτης Ιακωβής για τις λοιμώδεις επιδημίες και τον κορωνοϊό (φώτο αρχείου)

Διαβάστε αναρτήσεις του Καρδιολόγου Δρ. Παναγιώτη Ιακωβή για το θέμα των επιδημιών και του κορωνοϊού.

Το τίμημα της ανευθυνότητας

Χρόνια τώρα η ανθρωπότητα θεωρούσε ότι οι λοιμώδεις επιδημίες, έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Εκατομμύρια άνθρωποι πουλούσαν εξυπνάδα με αντιεμβολιαστικά παραληρήματα.

Η Κίνα, θεωρούσε ότι μπορεί να εγκαταλείπει στη μοίρα τους πολλά εκατομμύρια Πολίτες της που ζούσαν σε συνθήκες τρομακτικής ένδειας και αποκοπής από τη σύγχρονη Ιατρική. Οι ανεύθυνοι τσαρλατάνοι προσπάθησαν και πέτυχαν μέχρι και την αναγνώριση της Παραδοσιακής Κινέζικης Ψευτοϊατρικής από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Λες και η παγκόσμια υγεία είναι Πολιτιστικό παιχνιδάκι στα χέρια ανεύθυνων πολιτικάντηδων.

Ολόκληρα κράτη αφήνουν ελεύθερους τους άθλιους τσαρλατάνους που ευαγγελίζονται "εναλλακτικές" θεραπείες με ματζούνια και μάγια. Ιατρικοί Σύλλογοι οργανώνουν ημερίδες ψευδοεπιστήμης με οποιονδήποτε δηλώνει "επιστήμονας".

Στην Πατρίδα μας τα πράγματα είναι χειρότερα. Μέχρι και σπουδές Ομοιοπαθητικής με επίτιμους Διδάκτορες έχουμε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Η τηλεόραση βρίθει από διαφημίσεις με ματζούνια που δήθεν ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Ο κάθε ανεύθυνος λέει ότι του κατέβει στο κεφάλι και δεν ελέγχεται από κανέναν.

Το φαινόμενο είναι παγκόσμιο. Και όσο και να το αγνοούμε, η Πραγματικότητα τιμωρεί.

Ήρθε η στιγμή της σοβαρότητας. Η παγκόσμια επιδημία του κορωνοϊού οφείλεται στην χρόνια ανευθυνότητα πολλών υποτιθέμενα σοβαρών λειτουργών υγείας. Με πρώτο απολογούμενο τον Παγκόσμιo Οργανισμό Υγείας WΗΟ ο οποίος απολύτως ανεύθυνα και ανόητα αναγνώρισε πριν λίγα χρόνια τους τσαρλατάνους της Παραδοσιακής Κινεζικής "Ιατρικής".

Η ανευθυνότητα έχει πάντα τίμημα. Δεν είναι τιμωρία. Είναι νόμος της Φύσης. Ας διδαχθούμε από τα λάθη μας και επιτέλους ας εμβολιαστούμε σωστά. Ας πάψουμε να πιστεύουμε σε ματζούνια και τσαρλατάνους.

.................................................................................

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ο μεγάλος υπεύθυνος για την κρίσιμη παγκόσμια επιδημία κορωνοϊού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) , δήθεν κόπτεται τώρα για την κρίσιμη κατάσταση με την ασύλληπτα μεγάλη επιδημία κορωνοϊού. Οργανώνει συσκέψεις, δίνει οδηγίες και εκδίδει φυλλάδια.

Όμως, είναι ο κυρίως υπεύθυνος για την εξάπλωση και αναγνώριση των τσαρλατάνων της Παραδοσιακής Κινεζικής "Ιατρικής", την οποία επισήμως αναγνώρισε πριν λίγα χρόνια.

Με ανεύθυνο και ανόητο τρόπο έδωσε στήριξη σε μεθόδους και πρακτικές που δεν ελέγχθηκαν επιστημονικά, μόνο και μόνο για να πουλήσει πολιτική εκδούλευση στην κινεζική χούντα. Την χούντα που εγκαταλείπει στη μοίρα τους πολλά εκατομμύρια Πολίτες της, έρμαια άθλιων συνθηκών διαβίωσης και ψευτο-ιατρικών πρακτικών που δεν έχουν καμιά επιστημονική στήριξη.

Ας ελπίσουμε κάποτε να απολογηθούν οι χρυσοπληρωμένοι τσαρλατάνοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον πόνο και τον θάνατο που σκόρπισαν ανάλγητα στην Ανθρωπότητα.

Ας ελπίσουμε κάποτε να απολογηθούν οι χουντικοί της Κίνας που εγκατέλειψαν τους Πολίτες τους έρμαια των τσαρλατάνων και των άθλιων συνθηκών διαβίωσης και έκρυβαν το πρόβλημα από την ανθρωπότητα, διασπείροντας έτσι την επιδημία.

Παναγιώτης Ιακωβής
Καρδιολόγος - Επεμβατικός Καρδιολόγος
Διδάκτωρ Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση