Πράσινο φως στο νέο τεστ αντισωμάτων της Roche

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Μαΐου 2020 15:14 Πράσινο φως στο νέο τεστ αντισωμάτων της Roche

Μία ημέρα μετά το πράσινο φως στη χρήση του φαρμάκου Remdesivir για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε και το νέο τεστ αντισωμάτων της ελβετικής Roche Holding.

Το νέο τεστ αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στον προσδιορισμό των πολιτών, οι οποίοι έχουν νοσήσει κάποια στιγμή από κορονοϊό και πλέον διαθέτουν ανοσία.

Τέτοιου είδους τεστ θεωρούνται καθοριστικής σημασίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς βοηθούν στον καθορισμό της στρατηγικής άρσης του «lockdown», το οποίο έχει επηρεάσει δραματικά την παγκόσμια οικονομία.

Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία εκτιμάει ότι τα τεστ αντισωμάτων θα είναι διαθέσιμα στις αρχές Μαΐου, με τη μηνιαία παραγωγή τους να έχει εκτιναχθεί σε αρκετά εκατομμύρια τεμάχια έως τον Ιούνιο.

Το τεστ εκτιμάται ότι έχει δείκτη ακριβείας 99,8%, ποσοστό το οποίο εξασφαλίζει μια ασφαλή εκτίμηση για την πραγματική έκθεση του εκάστοτε πολίτη στην Covid-19.

Αντίστοιχα τεστ έχουν δημιουργήσει και άλλες εταιρείες, όπως η Abbott Laboratories, η Becton Dickinson και η DiaSorin. Μάλιστα, Abbott και DiaSorin έχει ήδη λάβει έκτακτη έγκριση από τις αμερικανικές αρχές.

Τα κράτη ανά την υφήλιο, έχουν ποικίλες στρατηγικές, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν αυτά τα τεστ και να κατανοήσουν λίγο καλύτερα τον θανατηφόρο ιό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Covid-19 πρωτοεμφανίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην πόλη Ουχάν της κινεζικής επαρχίας Γουμπέι. Έκτοτε έχει εξαπλωθεί σ’ όλο τον κόσμο, με πάνω από 3,4 εκατομμύρια κρούσματα και 244.000 νεκρούς.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προσαρμοσμένη αναζήτηση