Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένα βίντεο ενός λεπτού εξηγεί γιατί πρέπει να φοράμε μάσκα αν δεν τηρούνται οι αποστάσεις

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020 12:02 Ένα βίντεο ενός λεπτού εξηγεί γιατί πρέπει να φοράμε μάσκα αν δεν τηρούνται οι αποστάσεις

Μέσα σε ένα λεπτό, το video που ανέβηκε στο λογαριασμό της Deutsche Welle στο twitter εξηγεί γιατί είναι σημαντικό να φοράμε μάσκα όταν βρισκόμαστε με μέρη όπου είναι αδύνατον να τηρηθούν οι αποστάσεις και άρα ο κορωνοϊός… καραδοκεί.

Το βίντεο ουσιαστικά εξηγεί με… εικόνες τα όσα ανέφερε, πριν από μερικές μέρες, μια αμερικανική μελέτη, σύμφωνα με την οποία τα σταγονίδια από την ομιλία μπορούν να μείνουν στον αέρα για περισσότερα από 10 λεπτά, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο να εξαπλωθεί ο κορωνοϊός.

Ακόμη και με την ομιλία, κατέληξαν οι επιστήμονες, μπορούν να «εκτοξευτούν» στον αέρα χιλιάδες σταγονίδια.

Το γιατί η μάσκα είναι απαραίτητη σε χώρους όπου δεν τηρούνται αποστάσεις προέκυψε μέσα από ένα πείραμα: επιστήμονες με και χωρίς μάσκα άρχισαν να μιλούν μέσα σε ένα κουτί.

Χρησιμοποιώντας λέιζερ κατάφεραν να καταγράψουν τα σταγονίδια στον αέρα αλλά και το πόση ώρα έμειναν στον αέρα. Είναι σοκαριστικό το τι καταγράφηκε από το λέιζερ όταν ένας από τους επιστήμονες μίλησε χωρίς μάσκα!

Κατά μέσο όρο δε, τα σταγονίδια έμειναν στον αέρα περίπου 12 λεπτά.

Δείτε το video

πηγή: newsit.gr