Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρινοπλαστική φωτογραφίες πλαστική μύτης

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020 07:14 Ρινοπλαστική φωτογραφίες πλαστική μύτης

Γράφει ο Πλαστικός Χειρουργός Νώντας Καποσίτας M.D,PhD.

Η ρινοπλαστική ή αλλιώς πλαστική μύτης μπορεί να γίνει σαν ανοιχτή ρινοπλαστική η σαν κλειστή ρινοπλαστική. Αφορά μύτη με καμπούρα, γαμψή μύτη, χοντρή μύτη, στραβή μύτη, το ακρορίνιο, αποτυχημένη ρινοπλαστική, για δεύτερη φορά. Η λειτουργική ρινοπλαστική αφορά και το διάφραγμα της μύτης. Οι φωτογραφίες ρινοπλαστικής είναι 6 μήνες μετά την ανάρρωση. Η ρινοπλαστική δεν έχει κινδύνους,επιπλοκές. O Δρ Νώντας Καποσίτας χειρουργεί σε Αθήνα,Θεσσαλονίκη,Κύπρος

Η μύτη βρίσκεται σε αρμονία με το πηγούνι και διαμορφώνει την εικόνα του προφίλ του κάθε ανθρώπου.Η πλαστική της μύτης λέγεται ρινοπλαστική και η πλαστική στο πηγούνι γενειοπλαστική.
Η ρινοπλαστική διορθώνει την μύτη αισθητικά και παράλληλα στον ίδο χρόνο αντιμετωπίζουμε και το στραβό διάφραγμα και τις κόγχες.Η σύγχρονη ρινοπλαστική ονομάζεται λειτουργική ρινοπλαστική επειδή μαζί με το αισθητικό πρόβλημα αποκαθιστούμε και την λειτουργία της αναπνοής.

Η πλαστική μύτης μπορεί να εφαρμοσθεί στις εξής περιπτώσεις:

1.Μύτη με καμπούρα
2.Γαμψή μύτη
3.Χοντρή μύτη
4.Φαρδιά μύτη
5.Στραβή μύτη
6.Μύτη μετά από λαγόχειλο
7.Μύτη μετά από τραύμα
8.Ακρορίνιο


Μέθοδοι ρινοπλαστικής - πλαστικής μύτης

Υπάρχουν δύο μέθοδοι για την επέμβαση της μύτης.Η κλειστή ρινοπλαστική και η ανοιχτή ρινοπλαστική.Η κλειστή ρινοπλαστική γίνεται με τομή μέσα από τα ρουθούνια.Στην ανοιχτή ρινοπλαστική η τομή περνάει από το κάθετο δέρμα που χωρίζει την μύτη στα δύο ρουθούνια.Η επέμβαση της ρινοπλαστικής διορθώνει την καμπούρα στην ράχη της μύτης,ανυψώνει το ακρορίνιο,μικραίνει την μύτη όταν είναι απαραίτητο,διορθώνει τις βαλβίδες των χόνδρων που συμμετέχουν στην αναπνοή.Στην πρωτογενή ρινοπλαστική απαιτούνται οστεοτομίες για να πάρει η μύτη το τελικό σχήμα.

Ρινοπλαστική ανάρρωση

Μόλις τελειώσει η επέμβαση της πλαστικής μύτης τοποθετούνται ενδορινικά ταμπόν και εξωτερικός νάρθηκας.Τα ταμπόν τα αφαιρούμε σε 24 ώρες και τον νάρθηκα σε 1 εβδομάδα μετά την επέμβαση.Η ρινοπλαστική δεν πονάει αλλά δημιουργεί στον χειρουργημένο ένα αίσθημα μπουκώματος που υποχωρεί μόλις βγούν τα ταμπόν.

Ρινοπλαστική - φωτογραφίες - πλαστική μύτης

Περίπτωση από το αρχείο του Δρ Νώντα Καποσίτα M.D,PhD

Μπορείτε να δείτε το πλόυσιο photo gallery του Δρ Νώντα Καποσίτα με φωτογραφίες ρινοπλαστικής πλαστικής μύτης

 

Νώντας Καποσίτας M.D,PhD
Πλαστικός χειρουργός
Εξειδικευθείς στο University of Illinois at Chicago, USA
Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

https://kapositas.gr