Μήπως χρησιμοποιείς το αντισηπτικό με λάθος τρόπο;

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020 23:30 Μήπως χρησιμοποιείς το αντισηπτικό με λάθος τρόπο;

3 tips που θα σού εξασφαλίσουν την μεγαλύτερη δυνατή προστασία από τον COVID-19

Στην προστασία ενάντια στον COVID-19 η σωστή υγιεινή των χεριών παίζει κρίσιμο ρόλο. Μετά το σχολαστικό πλύσιμο με νερό και σαπούνι, που δεν είναι πάντα απλό να έχουμε πρόσβαση, ένας από τους ευκολότερους τρόπους να διασφαλίσουμε την απομάκρυνση των μικροβίων από την επιφάνεια των χεριών μας δεν είναι άλλος από το αντισηπτικό, που πλέον όλοι έχουμε μάθει να κουβαλάμε μαζί μας. Ξέρεις, όμως να το χρησιμοποιήσεις σωστά, ώστε να έχεις την μέγιστη δυνατή προστασία; Δες τα tips που ακολουθούν παρακάτω.

Χρησιμοποίησε αρκετή ποσότητα

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι απαραίτητο η ποσότητα του αντισηπτικού που θα χρησιμοποιήσεις να είναι αρκετή για να καλύψει ολόκληρη την επιφάνεια των χεριών σου. Αυτό, σύμφωνα με έρευνες, είναι από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε. Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις μεγαλύτερη ποσότητα από την απαραίτητη, παρά μικρότερη. Μόλις βάλεις το αντισηπτικό στα χέρια σου, επιβεβαιώσου ότι το απλώνεις σε ολόκληρη την επιφάνειά τους. Σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας, αυτό πρέπει να πάρει γύρω στα 20- 30 δευτερόλεπτα.

Άφησε το αντισηπτικό να στεγνώσει

Μετά τη σωστή χρήση, είναι λάθος να μην αφήνεις το αντισηπτικό να στεγνώσει καλά πάνω στην επιφάνεια των χεριών σου. Αν δεν το κάνεις σχολαστικά, οι πιθανότητες να σκοτώσει μικρόβια και ιούς είναι μικρότερες, ενώ, όσο τα χέρια σου είναι ακόμα νωπά, καταλήγεις να το απλώνεις άθελά σου στις επιφάνειες γύρω σου.

Χρησιμοποίησέ το σωστά

Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι το αντισηπτικό δεν αντικαθιστά το πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι. Αν, στην επιφάνεια των χεριών σου υπάρχει βρωμιά ή λίπος (για παράδειγμα, μετά από ένα γεύμα) , το αντισηπτικό δεν μπορεί να κάνει σωστά την δουλειά του.

Πηγή: madamefigaro.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση