Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Ξεκίνησε την μαζική παραγωγή η Pfizer, εν αναμονή της έγκρισης [βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 22:42 Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Ξεκίνησε την μαζική παραγωγή η Pfizer, εν αναμονή της έγκρισης [βίντεο]

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία θέλει να ρίξει αμέσως στην αγορά 100 εκατομμύρια δόσεις. Κάθε ασθενής θα χρειαστεί δύο δόσεις του εμβολίου.

"Γκάζι" πατά η Pfizer για την παραγωγή του υποψήφιου εμβολίου κατά του κορονοϊού, προκειμένου να είναι διαθέσιμες 100 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του έτους.

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία θέλει να ρίξει αμέσως το εμβόλιο στην αγορά, εφόσον αποδειχθεί αποτελεσματικό και ασφαλές, ενώ από τις 100 εκατ. δόσεις, οι 40 εκατομμύρια προορίζονται για τη Βρετανία.

Παράλληλα, για το 2021, η φαρμακοβιομηχανία σχεδιάζει την κατασκευή 1,3 δισεκατομμυρίων δόσεων. Κάθε ασθενής θα χρειαστεί δύο δόσεις του εμβολίου.

Μιλώντας στην Daily Mail, ο βρετανός επικεφαλής της εταιρείας δήλωσε μεγάλη ικανοποίηση με την γραμμή παραγωγής. "Ήταν υπέροχο να βλέπουμε το πρώτο φιαλίδιο να βγαίνει. Μου έφερε ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό μου καθώς είδα όλη αυτή τη δουλειά να έχει ως αποτέλεσμα ένα προϊόν".

"Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής, υποθέτοντας ότι τα δεδομένα θα είναι θετικά, η Pfizer θα ζητήσει επείγουσα έγκριση χρήσης στις Ηνωμένες Πολιτείες λίγο αφού περάσουμε το στάδιο της ασφάλειας, στη διάρκεια της τρίτης εβδομάδας του Νοεμβρίου", αναφέρει ο Άλμπερτ Μπούρλα σε ανοικτή επιστολή του που δημοσιοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναπτερώνοντας της ελπίδας της ανθρωπότητας για το φάρμακο-απάντηση στην πανδημία που μαστίζει την υφήλιο.

Η Pfizer αναπτύσσει το εμβόλιο σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech. Αυτή τη στιγμή, γίνονται δοκιμές σε 44.000 ανθρώπους. Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι τον Νοέμβριο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα γίνει αίτηση στις αμερικανικές αρχές για επείγουσα έγκριση του εμβολίου.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση