Κορωνοϊός: Αυτές οι τρεις παρενέργειες μετά το εμβόλιο σημαίνουν ότι λειτουργεί

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021 18:54 Κορωνοϊός: Αυτές οι τρεις παρενέργειες μετά το εμβόλιο σημαίνουν ότι λειτουργεί

Με τα εμβόλια COVID-19 να είναι διαθέσιμα σε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους μέρα με τη μέρα, πολλοί αναρωτιούνται τι να περιμένουν όταν το κάνουν και πώς μπορούν να ξέρουν ότι το εμβόλιο λειτουργεί.

[ Κορωνοϊός ] Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να καταλάβετε εάν το εμβόλιο έχει αρχίσει να λειτουργεί όπως πρέπει, σύμφωνα με ειδικούς από τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Η δρ. Amanda Cohn, μέλος του Εθνικού Κέντρου Ανοσοποίησης και Αναπνευστικών Νοσημάτων του CDC, ανακοίνωσε ότι υπάρχουν τρεις συγκεκριμένες παρενέργειες που πρέπει να προσέξουν όλοι άνθρωποι όταν κάνουν το εμβόλιο COVID-19.

Κορωνοϊός: Αν νιώσετε αυτά μετά το εμβόλιο, σημαίνει ότι λειτουργεί
Πόνος στο σημείο της ένεσης

Η πρώτη ανεπιθύμητη ενέργεια σύμφωνα με την δρ. Cohn είναι ο πόνος στο σημείο της ένεσης. “Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να νιώσετε αρκετό πόνο”, προειδοποίησε.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης με επαγγελματίες του ιατρικού τομέα και αξιωματούχους από το Prince George’s County στο Maryland, ο επικεφαλής σύμβουλος περί COVID-19 του Λευκού Οίκου, δρ. Anthony Fauci, δήλωσε ότι είχε και ο ίδιος αυτή την παρενέργεια μετά και από τις δύο δόσεις του εμβολίου COVID-19 που έκανε. Ο πόνος διήρκεσε πάνω από 24 ώρες στον ίδιο, αλλά αυτό ποικίλλει από άτομο σε άτομο.

Κούραση

Η δρ. Cohn είπε ότι η κόπωση είναι ένας άλλος δείκτης ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα κάνει τη δουλειά του αφότου εμβολιαστείτε. Αν και ο δρ. Fauci δεν βίωσε κάτι τέτοιο μετά την πρώτη δόση του εμβολίου, του συνέβη μετά τη δεύτερη. «Προς το βράδυ, άρχισα να νιώθω λίγο κουρασμένος», είπε.

Χαμηλός πυρετός

Η τελευταία ανεπιθύμητη ενέργεια σύμφωνα με τη δρ. Cohn είναι ο χαμηλός πυρετός. Αυτός δεν ξεπερνάει τους 38 βαθμούς Κελσίου. Αν και ο δρ. Fauci δεν βίωσε προσωπικά αυτήν την παρενέργεια από τους εμβολιασμούς COVID-19, αναγνώρισε ότι ορισμένοι άλλοι μπορεί σίγουρα να εκδηλώσουν τέτοιο πυρετό.

Κορωνοϊός: Οι πιο συνήθεις παρενέργειες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου COVID-19

Σύμφωνα με τη δρ. Cohn, όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες θα πρέπει να επιλυθούν εντός δύο ημερών. Όπως και η εμπειρία του δρ. Fauci, έτσι και η δρ. Cohn σημείωσε ότι ακόμα κι αν δεν έχετε κάποια αντίδραση στο εμβόλιο αμέσως μετά την πρώτη σας δόση, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα έχετε καθόλου. “Πολλοί έχουν ήπιες αντιδράσεις στα εμβόλια, ειδικά μετά τη δεύτερη δόση, εξήγησε.

Και ενώ οι παρενέργειες μετά το εμβόλιο μπορεί να είναι δυσάρεστες, η δρ. Cohn διαβεβαίωσε ότι δεν είναι τίποτα ανησυχητικό: «Είναι το σώμα σας που χτίζει μια ανοσολογική αντίδραση στην πρωτεΐνη που μιμείται την COVID-19», είπε.

Πηγές: https://bestlifeonline.com, https://www.cdc.gov

iatropedia.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση