Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς το νερό συνεισφέρει στην απώλεια βάρους

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021 11:00 Πώς το νερό συνεισφέρει στην απώλεια βάρους

Το νερό είναι ένα απαραίτητο συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού, μιας και βρίσκεται μέσα του σε περιεκτικότητα 70-75%. Εκτός από τη σημαντική συνεισφορά του στην εύρυθμη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, το νερό μπορεί να συμβάλλει και στην προσπάθειά σας για απώλεια βάρους.

Εφόσον το νερό δεν έχει θερμίδες, λιπαρά, και χοληστερίνη, μπορείτε να το καταναλώνεται άφοβα. Επιπλέον, αν επιλέξετε τα αξιόπιστα φίλτρα νερού Camelot, μπορείτε να μείνετε ήσυχοι ότι θα λάβετε μόνο τα ωφέλιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία του, εφόσον όλες οι βλαβερές ουσίες θα έχουν φιλτραριστεί. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά πώς το νερό συνεισφέρει στην απώλεια βάρους.

#1 Δίνει ένα Αίσθημα Πληρότητας

Ο πρώτος τρόπος με τον οποίο το νερό συμβάλλει αποφασιστικά στην απώλεια βάρους είναι ότι προκαλεί το αίσθημα του κορεσμού. Καταναλώνοντας αρκετό νερό ανάμεσα στα γεύματά σας, θα νιώσετε γεμάτοι πιο γρήγορα, κι έτσι θα μειωθούν και οι συνολικές θερμίδες που θα λάβετε.

Ακόμα, η αφυδάτωση πολύ συχνά προκαλεί αίσθημα πείνας, κι όχι δίψας. Έτσι, αν αισθανθείτε πείνα ξαφνικά, πιείτε ένα ποτήρι νερό και περιμένετε μερικά λεπτά. Αν η πείνα σας ήταν σύμπτωμα της αφυδάτωσης, θα σταματήσετε να την αισθάνεστε.

#2 Ενισχύει την Καύση των Θερμίδων

Με την κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού για τον οργανισμό, βοηθάτε το μεταβολισμό σας να λειτουργεί πιο ομαλά. Με αυτό τον τρόπο, αυξάνεται η κατανάλωση ενέργειας ακόμα και κατά την περίοδο της ανάπαυσης. Μάλιστα, μελέτες έχουν δείξει πως η αύξηση της κατανάλωσης του νερού κατά 1,5 λίτρο, μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια έως και 2 κιλών, χωρίς να αλλάξει κάτι στην υπόλοιπη διατροφή.

#3 Συμβάλλει στην Απορρόφηση Θρεπτικών Ουσιών

Ακόμα, το νερό είναι σημαντικό συστατικό μιας και συμβάλλει στην απορρόφηση ορισμένων θρεπτικών ουσιών. Ενδεικτικά, υπάρχουν βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, τα οποία είναι υδατοδιαλυτά. Τα συγκεκριμένα στοιχεία μπορούν να απορροφηθούν από τον οργανισμό μόνο εφόσον έχουν διαλυθεί με νερό.

#4 Επιταχύνει την Αποβολή Περιττών Ουσιών

Παράλληλα, το νερό επιταχύνει και την αποβολή των περιττών ουσιών μέσω του ιδρώτα, της αναπνοής, της ούρησης, και των κοπράνων. Τα νεφρά φιλτράρουν τις τοξίνες και έτσι τα έντερα απορροφούν μόνο τις θρεπτικές ουσίες που είναι απαραίτητες για τον οργανισμό. Φυσικά, η ποιότητα του νερού παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και τα φίλτρα νερού βοηθούν στην πρόσληψη μόνο τον ωφέλιμων ιχνοστοιχείων του.

#5 Συντελεί στην Καύση του Λίπους

Επίσης, το νερό είναι σημαντικό στην καύση του λίπους, η οποία ονομάζεται λιπόλυση. Η διαδικασία περιλαμβάνει την υδρόλυση, κατά την οποία τα μόρια του νερού αντιδρούν με τα τριγλυκερίδια του λίπους. Αυτή η αντίδραση παράγει γλυκερόλη και λιπαρό οξύ.

#6 Συνεισφέρει στην Αντιμετώπιση της Κατακράτησης Υγρών

Η κατακράτηση υγρών είναι ένα πρόβλημα από το οποίο υποφέρουν πολλοί. Συνήθως προκαλεί φουσκώματα και οιδήματα. Παρ’ όλα αυτά, με την κατανάλωση νερού σε άδειο στομάχι, μπορείτε να αντιμετωπίσετε την κατακράτηση υγρών και να εξαλείψετε τα φουσκώματα που προκαλεί.

#7 Δίνει Ενέργεια και Αντοχή κατά τη Σωματική Άσκηση

Φυσικά, το αδυνάτισμα είναι ένας συνδυασμός σωστής διατροφής και σωματικής άσκησης. Το νερό, εκτός από τα υπόλοιπα οφέλη που έχει στην υγεία, βοηθάει και στην ποιότητα της άσκησης. Με τη σωστή ποσότητα νερού πριν και κατά τη διάρκεια της άσκησης, μπορείτε να
έχετε περισσότερη αντοχή και ενέργεια.

Με τα πιστοποιημένα φίλτρα νερού βρύσης Camelot μπορείτε να καταναλώνετε καθαρό νερό χωρίς επιβλαβείς ουσίες για τον οργανισμό. Έτσι, προσλαμβάνετε όλα τα ωφέλιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία, ενώ παράλληλα φροντίζετε και για την απώλεια του βάρους σας.