10 εκπληκτικά πράγματα που δεν ξέρατε για το σώμα σας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 16:36 10 εκπληκτικά πράγματα που δεν ξέρατε για το σώμα σας

Τα 10 εκπληκτικά πράγματα που δεν ξέρατε για το σώμα σας. Όσο κι αν πολλά λέγονται για την τεχνητή νοημοσύνη και τις σύγχρονες τεχνολογίες, το ανθρώπινο σώμα είναι το πιο τέλειο σύστημα στον σημερινό πλανήτη.

Το Bright Side συγκρίνει τις δυνατότητες του σώματός μας με τις σύγχρονες τεχνολογίες.

Τα 10 εκπληκτικά πράγματα που δεν ξέρατε για το σώμα σας

2. Ένα δευτερόλεπτο της όρασής μας θα ήταν ίσο με όγκο 21,45 GB. Ένα βίντεο iPhone διάρκειας 1 δευτερολέπτου είναι μόνο 375 MB.

3. Ο εγκέφαλος έχει περίπου 100 δισεκατομμύρια νευρώνες, καθένας από τους οποίους δημιουργεί περίπου 1.000 πιθανές συνάψεις που αποθηκεύουν δεδομένα. Αν όλα πολλαπλασιαστούν, αποδεικνύεται ότι ο εγκέφαλος έχει θεωρητικά 100 terabyte πληροφοριών. Για σύγκριση, ένας από τους πιο ισχυρούς υπερυπολογιστές στον κόσμο, ο «Titan», έχει συνολική μνήμη συστήματος 710 terabyte.

4. Σύμφωνα με το επιστημονικό κανάλι Veritasium , μέχρι το 2020 ο όγκος όλων των αποθηκευμένων πληροφοριών της ανθρωπότητας θα φτάσει τα 40 zettabyte. Τώρα συγκρίνετε: το ανθρώπινο σώμα περιέχει ήδη 60 zettabytes δεδομένων.

5. Ωστόσο, οι γενετικές πληροφορίες ενός ατόμου καταλαμβάνουν μόνο 1,5 gigabyte μνήμης. Ακριβώς όπως το λειτουργικό σύστημα iOS 10.

6. Περίπου 100.000 χημικές αντιδράσεις ανά δευτερόλεπτο συμβαίνουν στον εγκέφαλο, πράγμα που σημαίνει ότι η ταχύτητά του είναι ισοδύναμη με αυτή του τρένου Maglev της Σαγκάης — ένα από τα ταχύτερα τρένα στον πλανήτη, που φτάνει εύκολα τα 270 μίλια/ώρα (430 χλμ./ώρα).

7. Το «γεγονός» ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μόνο το 10% του εγκεφάλου τους μπορεί να είναι ένας μύθος . Ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί όσους πόρους χρειάζεται σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Μπορεί να συγκριθεί με ένα ραδιόφωνο: ακούμε μόνο ένα κανάλι τη φορά, αν και μπορεί να υπάρχουν 100 διαθέσιμα κανάλια.

8. Για να ταιριάζει με τον εγκέφαλο (με τυπική χωρητικότητα περίπου 20 W) σε απόδοση, θα χρειαστείτε έναν υπερυπολογιστή που καταναλώνει περίπου 1,4 MW, ή 70.000 φορές μεγαλύτερη.

9. Και, το πιο σημαντικό, ο εγκέφαλος και το ανθρώπινο σώμα ως σύνολο έχουν μια εκπληκτική ικανότητα αναγέννησης και μπορούν να λειτουργήσουν με σοβαρές βλάβες. Ακόμη και τα πιο ισχυρά gadget στον κόσμο δεν μπορούν να το καυχηθούν.

10. Υπάρχουν δύο τύποι αφαλού: κάποιοι είναι μέσα και κάποιοι έξω. Γνωρίζατε ότι μόνο το 1% των ανθρώπων έχει αφαλό προς τα έξω; Αυτό είναι πολύ ωραίο, και επίσης πιο υγιεινό καθώς μπορεί να συσσωρευτεί λιγότερη βρωμιά. Ωστόσο, μελέτες έχουν δείξει ότι οι αφαλοί προς τα μέσα θεωρούνται πιο ελκυστικοί!

Πηγή: healthstories.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση