Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν δεν τρώτε φρούτα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021 09:57 Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν δεν τρώτε φρούτα

Ποιες οι συνέπειες - Ποια η ποσότητα που πρέπει να τρώτε καθημερινά.

Παρόλο που πολλοί ενήλικες δεν λαμβάνουν τις συνιστώμενες δύο μερίδες φρούτων την ημέρα, οι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε φρούτα αρκετά συχνά. Τι γίνεται όμως αν δεν τρώτε καθόλου; Δείτε πώς θα αντιδρούσε το σώμα σας σε αυτήν την περίπτωση και γιατί την επόμενη φορά που θα πάτε να αντικαταστήσετε ένα φρούτο με κάποιο άλλο σνακ θα έπρεπε να το ξανασκεφτείτε.

Φρούτα: Τα οφέλη τους για την υγεία

Παρόλο που πολλά φρούτα είναι πλούσια σε ζάχαρη, αυτή η ομάδα τροφίμων είναι εξαιρετικά σημαντική για την υγεία. Η ζάχαρη στα φρούτα είναι γνωστή ως φρουκτόζη. Η φρουκτόζη δεν είναι υγιεινή σε μεγάλες ποσότητες, αλλά είναι δύσκολο να καταναλώσει κανείς μια μεγάλη ποσότητα φρουκτόζης που θα προκαλούσε πρόβλημα, εξηγεί το Healthline.

Πολλά φρούτα περιέχουν πολύ νερό και μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Έχουν, επίσης, άφθονες φυτικές ίνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την υγεία του πεπτικού συστήματος. Οι φυτικές ίνες μπορούν, επίσης, να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε υγιή επίπεδα χοληστερόλης και να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους.

Τα φρούτα αποτελούν, επίσης, μια σημαντική πηγή πολλών βιταμινών και μετάλλων. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν τη βιταμίνη C, το κάλιο και το φυλλικό οξύ. Τα περισσότερα περιέχουν, επίσης, αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών στο σώμα.

Μπορεί να αντιμετωπίσετε ανεπάρκεια βιταμινών εάν δεν τρώτε φρούτα

Επειδή τα φρούτα αποτελούν τόσο καλή πηγή πολλών βιταμινών και μετάλλων, ο κίνδυνος να αναπτύξετε ανεπάρκεια βιταμινών ή μετάλλων είναι πολύ μεγαλύτερος στην περίπτωση που δεν τα καταναλώνετε, αναφέρει το healthdigest.com. Μπορείτε να πάρετε αυτά τα θρεπτικά συστατικά από άλλες τροφές ή συμπληρώματα, αλλά θα ήταν πολύ πιο δύσκολο από το να τρώτε απλώς την απαραίτητη ποσότητα φρούτων ημερησίως.

Η πέψη σας μπορεί, επίσης, να υποφέρει. «Τα φρούτα και τα λαχανικά που περιέχουν κυτταρίνη, η οποία αυξάνει την πυκνότητα των κοπράνων, διευκολύνει τη διέλευση και μειώνει τον χρόνο διέλευσης», εξήγησε στο Taste of Home η Laura Moore, εγγεγραμμένη διαιτολόγος στο Κέντρο Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου του Τέξας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χιούστον.

Παρενέργειες της μη κατανάλωσης φρούτων

Άλλες παρενέργειες της μη κατανάλωσης φρούτων περιλαμβάνουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, αύξηση βάρους, μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη, αυξημένη αρτηριακή πίεση και μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, αναφέρει το healthdigest.com.

Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους, λοιπόν, πρέπει να επιδιώξετε να καταναλώνετε φρούτα δύο έως πέντε μερίδες την ημέρα. Μπορείτε να ενσωματώσετε τα φρούτα σε smoothies, σαλάτες, πλιγούρι βρώμης ή επιδόρπια. Πολλά, ωστόσο, είναι αρκετά γλυκά για να τα απολαύσετε και σκέτα.

Πηγή: Healthline

Προσαρμοσμένη αναζήτηση