Μαγειρική σόδα: Οι διαφορετικές χρήσεις που θα αλλάξουν την καθημερινότητα σας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021 10:13 Μαγειρική σόδα: Οι διαφορετικές χρήσεις που θα αλλάξουν την καθημερινότητα σας

Η μαγειρική σόδα είναι ένα από τα πιο δραστικά καθαριστικά. Μπορείς να την προμηθευτείς πολύ εύκολα ακόμα και από το παντοπωλείο της γειτονιάς. Τα αποτελέσματά της είναι πραγματικά μαγικά και δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τα υπόλοιπα καθαριστικά του εμπορίου.

Συγχρόνως θα σας γλιτώσει από περιττά έξοδα, μιας και το κόστος της μαγειρικής σόδας είναι πολύ χαμηλό.

Η εφαρμογή της μπορεί να γίνει σε πολλά σημεία του σπιτιού με απόλυτη επιτυχία. Επίσης, λόγω του γεγονότος ότι χαρακτηρίζεται ως ένα ήπιο καθαριστικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε μάρμαρα χωρίς να υπάρξει καμία αλλοίωση στο υλικό.

Μαγειρική σόδα για τον καθαρισμό του νεροχύτη

Η μαγειρική σόδα λειτουργεί και σαν ήπιο λειαντικό, επομένως είναι ένα χρήσιμο καθαριστικό για τον νεροχύτη. Μπορεί να πασπαλίσετε με μαγειρική σόδα τον νεροχύτη σας και στην συνέχεια να τον τρίψετε με ένα σφουγγάρι.

Άλλοι, την ανακατεύουν με χυμό λεμονιού για να σχηματίσουν μία πάστα ή τρίβουν την μαγειρική σόδα με ένα κομμένο λεμόνι. Πάντως, αφού καθαρίστε τον νεροχύτη σας με σόδα μαγειρικής, μπορείτε να ξεπλύνετε τον νεροχύτη με ξύδι και μετά με ζεστό νερό. Άλλοι συστήνουν την σόδα μαγειρικής και ως έναν τρόπο για να καθαρίσουν οι σωλήνες της αποχέτευσης

Προϊόν καθαρισμού

Σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry, η μαγειρική σόδα είναι μια αποτελεσματική λύση για την αφαίρεση υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων από φρούτα και λαχανικά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γεμίσετε τον καθαρό σας νεροχύτη με νερό, να προσθέσετε τέσσερα κουταλάκια μαγειρικής σόδας, να μουλιάσετε το προϊόν για πέντε λεπτά και στην συνέχεια να το στεγνώσετε.

Απομακρύνει τις οσμές από το ψυγείο

Εκτός από ένα πολύ ήπιο λειαντικό, η μαγειρική σόδα είναι και ένα πολύ κοινό αποσμητικό. Μπορείτε να βάλετε μια ανοιχτή συσκευασία μαγειρικής σόδας στο ψυγείο σας ή όπου υπάρχει λίγη μούχλα. Θα απορροφήσει τελείως την μυρωδιά.

Φρεσκάρει τις πετσέτες

Οι αποσμητικές ιδιότητες της μαγειρικής σόδας μπορούν επίσης να λειτουργήσουν καλά και για πράγματα που απορροφούν μυρωδιές, όπως οι πετσέτες. Αν χρειαστεί να φρεσκάρετε τις πετσέτες σας, μπορείτε να τοποθετήσετε μισό φλιτζάνι στο πλυντήριό σας μαζί με το κανονικό απορρυπαντικό ρούχων για να απαλλαγείτε από τις οσμές.

Καθαρισμός κοσμημάτων

Αν έχετε ασημένια κοσμήματα, μπορείτε να τα βουτήξετε σε ένα μίγμα με σόδα μαγειρικής και ζεστό νερό σε ένα μπολ με αλουμινόχαρτο. Μέσα από την διαδικασία ανταλλαγής ιόντων, η μαύρη πατίνα θα μεταφερθεί από το ασήμι στο νερό. Μόλις βγάλετε το κόσμημα, σκουπίστε το καλά με ένα μαλακό πανί χωρίς χνούδι. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει και για άλλα οικιακά αντικείμενα και ασημικά. Για πιο σκληρά υλικά, όπως διαμάντια και πλατίνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα μαγειρικής σόδας, νερού, αλατιού και σαπουνιού.

Να βγάλετε λεκέδες από τα χαλιά

Εάν έχετε έναν λεκέ στο χαλί σας, μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγη σόδα μαγειρικής το σημείο εκεί και αυτό μπορεί να το βοηθήσει. Μπορείτε επίσης, να ρίξετε λίγο ξύδι και να πασπαλίσετε με σόδα μαγειρικής. Τα δύο αυτά υλικά θα αντιδράσουν και θα εξαφανιστεί ο λεκές. Αφήστε το να στεγνώσει και στη συνέχεια βάλτε ηλεκτρική σκούπα.

Θεραπεία νυχιών

Συνδυάστε τρία μέρη μαγειρικής σόδας με ένα μέρος νερού για να δημιουργήσετε ένα μείγμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε απολέπιση στα νύχια σας. Μπορείτε, επίσης, να συνδυάσετε ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και νερού για να δημιουργήσετε μια πάστα που μπορεί να απολεπίσει την επιδερμίδα και να αφαιρέσει τους λεκέδες των νυχιών.

Απομακρύνει την κακή αναπνοή 

Αυτή η απλή λύση λειτουργεί πραγματικά! Αν η αναπνοή σας μυρίζει σαν κρεμμύδι ή σκόρδο ή και τα δύο, το μόνο που χρειάζεται είναι να ρίξετε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε μισό ποτήρι νερό. Κάντε γαργάρα με αυτό, και η μαγειρική σόδα θα εξουδετερώσει την οσμή καλύτερα από ό,τι θα έκανε το στοματικό διάλυμα!

Καθαριστικό για βούρτσες και χτένες

Αφού αφαιρέσετε τις τρίχες από τις βούρτσες και τις χτένες, μπορείτε να τις βουτήξετε σε ένα μείγμα σόδας μαγειρικής, σαμπουάν και νερού. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό αφού τις αφήσετε να μουλιάσουν για 30-60 λεπτά.

Χρησιμοποιήστε τη μαγειρική σόδα για το δέρμα σας

Η σόδα μαγειρικής είναι εξαιρετική για ένα μπάνιο με άλατα. Πράγματι, μπορείτε να προσθέσετε μερικά φλιτζάνια σόδας μαγειρικής για να ανακουφιστείτε από τυχόν πόνο ή ένταση ή να κάνετε απολέπιση στο δέρμα σας.

Μπορείτε επίσης να την χρησιμοποιήστε για ποδόλουτρο ή να δημιουργήσετε ένα απολεπιστικό μείγμα για να το εφαρμόσετε στο δέρμα σας (αν και δεν το συνιστούν όλοι οι ειδικοί).

Πηγή: you-him-me.com

Προσαρμοσμένη αναζήτηση