Pfizer-BioNTech: Θα αναπτύξουν εμβόλιο mRNA για τον έρπητα ζωστήρα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2022 16:10 Pfizer-BioNTech: Θα αναπτύξουν εμβόλιο mRNA για τον έρπητα ζωστήρα

Μία νέα συνεργασία ανακοίνωσαν σήμερα η Pfizer και η BioNTech, αυτή τη φορά για την ανάπτυξη ενός εμβολίου mRNA που θα αφορά στην πρόληψη του έρπητα ζωστήρα. Πρόκειται για την τρίτη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών, που ήταν οι πρώτες οι οποίες ανακάλυψαν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Τη σχετική είδηση γνωστοποίησε ο Άλμπερτ Μπουρλά με ανάρτησή του στα social media.

Έρπης ζωστήρας: Η ανακοίνωση των δύο εταιρειών για το εμβόλιο

Στην ανακοίνωση των δύο εταιρειών, επισημαίνεται: “Η Pfizer Inc. και η BioNTech SE ανακοίνωσαν σήμερα μια νέα συνεργασία έρευνας, ανάπτυξης και εμπορευματοποίησης για την ανάπτυξη ενός πιθανού πρώτου εμβολίου βασισμένου σε mRNA για την πρόληψη του έρπητα ζωστήρα (ιός του έρπητα ζωστήρα ή HZV). Πρόκειται για μία εξουθενωτική, παραμορφωτική και επώδυνη ασθένεια που επηρεάζει περίπου έναν στους τρεις ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της ζωής του. Η συνεργασία βασίζεται στην επιτυχία των εταιρειών στην ανάπτυξη του πρώτου εγκεκριμένου και πιο ευρέως χρησιμοποιούμενου εμβολίου mRNA για την πρόληψη του COVID-19. Αυτή είναι η τρίτη συνεργασία μεταξύ της Pfizer και της BioNTech στον τομέα των μολυσματικών ασθενειών, μετά τη συνεργασία για το εμβόλιο της γρίπης που ξεκίνησε το 2018 και τη συνεργασία για το εμβόλιο COVID-19 που ξεκίνησε το 2020”.

Όπως προβλέπουν οι όροι της συμφωνίας, “οι εταιρείες θα αξιοποιήσουν μια αποκλειστική τεχνολογία αντιγόνου που προσδιορίζεται από τους επιστήμονες της Pfizer και την αποκλειστική τεχνολογία πλατφόρμας mRNA της BioNTech που χρησιμοποιείται στο εμβόλιο των εταιρειών για τον COVID-19. Τα μέρη θα μοιραστούν το κόστος ανάπτυξης”.

Οι κλινικές δοκιμές για το εν λόγω εμβόλιο προγραμματίζονται να ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2022. Η Pfizer θα έχει δικαιώματα να εμπορευματοποιήσει το πιθανό εμβόλιο σε παγκόσμιο επίπεδο, με εξαίρεση τη Γερμανία, την Τουρκία και ορισμένες αναπτυσσόμενες χώρες όπου η BioNTech θα έχει δικαιώματα εμπορευματοποίησης. Οι εταιρείες θα μοιραστούν μεικτά κέρδη από την εμπορευματοποίηση οποιουδήποτε προϊόντος.

“Η Pfizer και η BioNTech ανέπτυξαν από κοινού το πρώτο εμβόλιο mRNA στον κόσμο, παρέχοντας ένα αποτελεσματικό εργαλείο που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του COVID-19 – την πιο καταστροφική πανδημία εδώ και έναν αιώνα – και επιδεικνύοντας συνεπή, ευέλικτη και υψηλής ποιότητας παραγωγή σε πρωτοφανή κλίμακα”, δήλωσε ο Mikael Dolsten, MD, Ph.D., Chief Scientific Officer και Πρόεδρος, Worldwide Research, Development & Medical, Pfizer.

“Με αυτή τη συμφωνία, συνεχίζουμε μαζί το ταξίδι ανακάλυψης, προωθώντας την τεχνολογία mRNA για να αντιμετωπίσουμε μια άλλη πρόκληση για την υγεία που είναι ώριμη για επιστημονική καινοτομία, η οποία υποστηρίζεται από το παγκόσμιο κατασκευαστικό μας δίκτυο”, προσθέτει στη δήλωσή του.

Πηγή: enikos.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση