Τα 3 ανέλπιστα πράγματα που μπορείτε να διορθώσετε με... μαγιονέζα και να γλυτώσετε χρήματα!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 12:38 Τα 3 ανέλπιστα πράγματα που μπορείτε να διορθώσετε με... μαγιονέζα και να γλυτώσετε χρήματα!

Από σαλάτες και ομελέτα, μέχρι την ενίσχυση των νυχιών και την απολέπιση του δέρματος, δεν είναι μυστικό ότι χρησιμοποιούμε μαγιονέζα.

Αποτελεί έκπληξη, όμως, ότι οι χρήσεις της μαγιονέζας επεκτείνονται και στον τομέα της καθαριότητας και της επιδιόρθωσης μικρών προβλημάτων, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να καλέσετε ειδικό και να γλυτώσετε χρήματα.

Σύμφωνα με το southernliving.com, η μαγιονέζα μπορεί να είναι το όπλο που λείπει από το οπλοστάσιο καθαρισμού σας όλα αυτά τα χρόνια.

Δείτε μερικούς από τους δημιουργικούς τρόπους, που δεν σχετίζονται με φαγητό, όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μαγιονέζα στο σπίτι μας:
Για επιδιόρθωση γρατσουνιών σε ξύλινα δάπεδα

Η λιπαρή υφή της μαγιονέζας θα δημιουργήσει μια άχρωμη, λιπαρή μεμβράνη που γεμίζει τα μικροσκοπικά ελαττώματα, καλύπτοντας ουσιαστικά τις ενοχλητικές γρατσουνιές στο παρκέ.

Πρώτα, τρίψτε το πάτωμα με ένα σαπούνι με βάση το λάδι για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και στη συνέχεια, καλύψτε την περιοχή με μια γενναιόδωρη στρώση μαγιονέζας. Αφήστε μερικές ώρες για να κάνει τα μαγικά της (ιδανικά μια νύχτα) και στη συνέχεια αφαιρέστε τη μαγιονέζα με ένα βρεγμένο πανί για να αποκαλύψετε τα λαμπερά νέα δάπεδά σας.

Αφαιρέστε τα υπολείμματα κόλλας

Τα έλαια στη μαγιονέζα δεν είναι μόνο νόστιμα, είναι επίσης πολύ αποτελεσματικά στη διάσπαση της κόλλας.

Για να βοηθήσετε να αφαιρέσετε τα σημάδια από τα πάντα, από αυτοκόλλητα προφυλακτήρων μέχρι ετικέτες σε γυάλινα βάζα, απλώς απλώστε τη μαγιονέζα, αφήστε τη για περίπου 20 λεπτά, στη συνέχεια σκουπίστε και αφαιρέστε εύκολα τα υπολείμματα της κόλλας.

Μαγιονέζα και για τον ανοξείδωτο χάλυβα

Μαγιονέζα για τα ενοχλητικά δακτυλικά αποτυπώματα! Μια κούκλα μαγιονέζα και ένα γρήγορο σκούπισμα είναι όλα όσα χρειάζεστε για να αφαιρέσετε τα ανεπιθύμητα υπολείμματα από τις συσκευές σας από ανοξείδωτο χάλυβα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση