Η τεχνική ύπνου που κάνει θραύση στο Tik Tok - Κοιμάσαι σε 2 λεπτά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022 10:25 Η τεχνική ύπνου που κάνει θραύση στο Tik Tok - Κοιμάσαι σε 2 λεπτά

Όλοι έχουμε κατά καιρούς ακούσει συμβουλές, κόλπα και τεχνικές ύπνου, για να κοιμηθούμε πιο γρήγορα, ή πιο βαθιά. Έχετε όμως ακούσει ποτέ για τη λεγόμενη στρατιωτική μέθοδο;

Αυτή η τεχνική ύπνου απέκτησε θαυμαστές αφού εμφανίστηκε σε βιβλία, στο YouTube και πιο πρόσφατα στο Tik Tok, όπου ο χρήστης Justin Agustin δημοσίευσε ένα βίντεο σχετικά με το πόσο αποτελεσματική είναι η μέθοδος, αφού, όπως ισχυρίζεται σε παίρνει ο ύπνος, σε μόλις 2 λεπτά.

Ποια είναι η στρατιωτική τεχνική του ύπνου;

Η στρατιωτική μέθοδος αναπτύχθηκε από το Ναυτικό των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου, όταν οι πιλότοι μαχητικών άρχισαν να κάνουν λάθη που μπορούσαν να αποφευχθούν λόγω έλλειψης ύπνου. Το θέμα ήταν ότι ήταν αγχωμένοι και δεν μπορούσαν να χαλαρώσουν αρκετά για να αποκοιμηθούν, σύμφωνα με τη συγγραφέα Sharon Ackman, η οποία αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε αυτήν την τεχνική ύπνου.

Για να αντιμετωπίσει αυτή την ανάγκη, το Πολεμικό Ναυτικό ανέπτυξε μια μέθοδο που φέρεται να βοήθησε το 96% των πιλότων να αποκοιμηθούν σε δύο λεπτά ή λιγότερο, ακόμη και με δυνατούς περισπασμούς και καφεΐνη στο συστήμά τους. Αν και οι μελέτες δεν είναι δημοσίως διαθέσιμες, η ίδια η μέθοδος παρουσιάστηκε στο Relax and Win: Championship Performance, ένα βιβλίο του 1981 από τον Lloyd Bud Winter, και από τότε έχει εξαπλωθεί σε μεγάλο βαθμό.

@justin_agustin Technique to falling asleep in 2 minutes! Insp. AsapSCIENCE on YT #sleep #fallasleep #insomnia #insomniac #learnontiktok #howto ♬ You - Petit Biscuit

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη στρατιωτική μέθοδο για να κοιμηθείτε

Η στρατιωτική μέθοδος έχει μερικά βήματα, αλλά η γενική ιδέα είναι να χαλαρώσετε το σώμα σας ίντσα προς ίντσα, ξεκινώντας από το κεφάλι σας και φτάνοντας μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών σας. Ορισμένες τεχνικές διαλογισμού, όπως η σάρωση σώματος, χρησιμοποιούν παρόμοια προσέγγιση για να ενθαρρύνουν τη χαλάρωση.

Χαλαρώστε τους μύες του προσώπου σας. Το πρόσωπό σας έχει πιθανώς πολύ περισσότερη ένταση από ό,τι φαντάζεστε. Κλείστε τα μάτια σας, αναπνεύστε αργά και χαλαρώστε το μέτωπο, το σαγόνι, το στόμα, τα βλέφαρα και τη γλώσσα.

Χαλαρώστε το πάνω μέρος του σώματός σας

Τώρα μετακινηθείτε προς τα κάτω στον αυχένα και τους ώμους σας, αφήνοντας όλους τους μύες να χαλαρώσουν. «Βεβαιωθείτε ότι οι ώμοι σας δεν είναι τεντωμένοι», λέει ο Agustin στο TikTok. «Πέτα τα όσο πιο χαμηλά μπορείς». Αφήστε τα χέρια σας να χαλαρώσουν, ξεκινώντας από τον δικέφαλο και φτάνοντας μέχρι τα δάχτυλά σας.

Εκπνεύστε αργά

«Τώρα πάρτε μια βαθιά ανάσα και εκπνεύστε αργά, χαλαρώνοντας το στήθος, το στομάχι σας», λέει ο Agustin.

Χαλαρώστε το κάτω μέρος του σώματός σας

Συνεχίστε κάτω από το σώμα σας, εστιάζοντας τώρα στην απελευθέρωση κάθε έντασης στους μηρούς, τα γόνατα, τις γάμπες, τους αστραγάλους και τα πόδια σας. Φανταστείτε ότι ολόκληρο το σώμα σας βαραίνει και βυθίζεται στο κρεβάτι ή την καρέκλα σας.

Καθάρισε το μυαλό σου

Δοκιμάστε να οραματιστείτε τον εαυτό σας ξαπλωμένο σε έναν άνετο καναπέ σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, όπως προτείνει ο Ackman, ή οραματιστείτε τον εαυτό σας ξαπλωμένο σε ένα κανό σε μια ήρεμη λίμνη με καθαρό, γαλάζιο ουρανό από πάνω σας, όπως προτείνει ο Agustin. Εάν το μυαλό σας συνεχίζει να τρέχει, επαναλάβετε αργά στον εαυτό σας: “Μην σκέφτεσαι. Μην σκέφτεσαι. Μη σκέφτεσαι”.

Αυτή η μέθοδος υπόσχεται να σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε μέσα σε δύο λεπτά, αλλά μην ανησυχείτε αν δεν σας κάνει αμέσως δουλειά. Συνεχίστε να προσπαθείτε για μερικές εβδομάδες και δείτε τι επίδραση έχει στον ύπνο σας.

Πηγή: healthstories.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση