Οφθαλμίατρος προειδοποιεί ότι το άτμισμα και το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσουν μόνιμη τύφλωση

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 12:57 Οφθαλμίατρος προειδοποιεί ότι το άτμισμα και το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσουν μόνιμη τύφλωση
Η οφθαλμίατρος εξήγησε τους κινδύνους που κρύβει για την όραση το κάπνισμα.
 

Μία οφθαλμίατρος προειδοποίησε ότι το κάπνισμα και το άτμισμα μπορεί να οδηγήσουν σε τύφλωση. Είναι γνωστό ότι το κάπνισμα κάνει κακό στην υγεία, είτε κάποιος καπνίζει πολύ είτε λίγο. Σύμφωνα με την οφθαλμίατρο Σουγιάτα Πολ, μία από τις δυσάρεστες παρενέργειες που μπορεί να εμφανιστεί σε κάποιον είναι βλάβη στην όραση.

Μιλώντας γι αυτό το θέμα στην Birmingham Live, η Πολ είπε ότι το κάπνισμα μπορεί να οδηγήσει σε ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας, καταρράκτη και γλαύκωμα. «Βραχυπρόθεσμα, ο καπνός του τσιγάρου μπορεί επίσης, να προκαλέσει σύνδρομο ξηροφθαλμίας, οδηγώντας σε ερεθισμένα και επώδυνα μάτια», ανέφερε.

 
 

Κάπνισμα

Και συνέχισε: «Το οξειδωτικό στρες εμφανίζεται όταν υπάρχει ανισορροπία στα επίπεδα οξυγόνου σας. Το επιπλέον στρες μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας. Με την πάροδο του χρόνου, το άτμισμα θα αυξήσει τον κίνδυνο καταρράκτη, εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, ακόμη και γλαυκώματος. Το γλαύκωμα μειώνει την όρασή σας και μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε μόνιμη τύφλωση εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία».

Πηγή: gazzetta.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση