Τα 8 καλύτερα χειμωνιάτικα φρούτα - Ενισχύουν τις άμυνες και βοηθούν στη διατήρηση βάρους

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 11:15 Τα 8 καλύτερα χειμωνιάτικα φρούτα - Ενισχύουν τις άμυνες και βοηθούν στη διατήρηση βάρους

Μπορεί να μην έχετε διάθεση για φρούτα αυτή την εποχή, αλλά ξανασκεφτείτε το γιατί τα χειμωνιάτικα φρούτα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν στο να μην παχύνετε.

Τον χειμώνα, έχουμε μια ποικιλία φρούτων και είναι γνωστό ότι τα εσπεριδοειδή είναι στην καλύτερη τους περίοδο.

Η φύση έχει προβλέψει για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, προσφέροντας τα χειμωνιάτικα φρούτα που είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία ως γνωστόν, μας βοηθά απέναντι σε ιούς και μικρόβια.

Η δράση της έχει τεκμηριωθεί και αποτελεί ισχυρό αντιικό φάρμακο.

Μάλιστα, η Marie Ruggles, RD, διαιτολόγος-διατροφολόγος λέει στο everydayhealth.com ότι καλό είναι να μοιράζετε τις τροφές με βιταμίνη C κατά τη διάρκεια της ημέρας, επειδή αυτή η βιταμίνη είναι υδατοδιαλυτή, που σημαίνει ότι το σώμα σας θα αποβάλει κάθε περίσσεια θρεπτικών συστατικών.

Αν και τα πλούσια σε βιταμίνη C εσπεριδοειδή μπορεί να είναι στην κορύφωσή τους το χειμώνα, δεν είναι τα μόνα θρεπτικά φρούτα της εποχής.

Δείτε τα 8 από τα καλύτερα χειμωνιάτικα φρούτα

Αχλάδια

Ένα αχλάδι παρέχει 5,58 γραμμάρια (g) φυτικών ινών, καθιστώντας το μια καλή πηγή θρεπτικών συστατικών. Οι φυτικές ίνες είναι σημαντικές για το ανοσοποιητικό σύστημα. Όσο περισσότερες φυτικές ίνες προσλαμβάνετε, τόσο αυξάνεται ο πληθυσμός των κυττάρων του ανοσοποιητικού. Επιπλέον, οι ινώδεις τροφές, συμπεριλαμβανομένων των αχλαδιών, μπορούν ανεξάρτητα να βοηθήσουν στην υποστήριξη ενός υγιούς βάρους. Οι φυτικές ίνες προάγουν τον κορεσμό, ο οποίος μπορεί να αποτρέψει την υπερκατανάλωση τροφής.

Ανανάς

Ο ανανάς, όπως και τα εσπεριδοειδή, είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, με 78,9 χιλιοστόγραμμα (mg) σε 1 φλιτζάνι. Το τροπικό φρούτο έχει αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση για την καταπολέμηση των ασθενειών και οφέλη για το νευρικό και το πεπτικό σύστημα.

Cranberries

Τα Cranberries μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης καθώς και στον κίνδυνο ανάπτυξης στεφανιαίας νόσου. Και είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C, με 14 mg σε 1 φλιτζάνι ολόκληρα, ωμά cranberries.

Λωτός

Ο λωτός είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Α, με 138 μικρογραμμάρια (mcg) σε ένα φρούτο. Η βιταμίνη Α μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και να βοηθήσει στην προστασία του οργανισμού από μολυσματικές ασθένειες. «Είναι σημαντικό για την ανοσία του φραγμού μας, που είναι η βλεννογόνος μεμβράνη στο λαιμό και τους πνεύμονες», λέει η Ράγκλς.

Πορτοκάλι

Ένα πορτοκάλι περιέχει σχεδόν 82 mg βιταμίνης C, καθιστώντας το μια εξαιρετική πηγή της βιταμίνης. Προτιμήστε να καταναλώσετε ολόκληρο το φρούτο, καθώς ο χυμός γενικά περιέχει πρόσθετη ζάχαρη και αφαιρεί ορισμένα βασικά θρεπτικά συστατικά όπως οι φυτικές ίνες. Ένα πορτοκάλι είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, με 3,7 g.

Γκρέιπφρουτ

Το γκρέιπφρουτ είναι μια άλλη εξαιρετική πηγή βιταμίνης C – το μισό από ένα ωμό γκρέιπφρουτ περιέχει 43,7 mg. Το γκρέιπφρουτ περιέχει επίσης λυκοπένιο, το οποίο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να παίζει ρόλο στη μείωση του κινδύνου ορισμένων τύπων καρκίνου, κυρίως του προστάτη.

Ρόδι

Το ρόδι είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών (7 g) και είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C (17,8 mg). Επιπλέον, το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ, με 28,7 mcg σε ένα φλιτζάνι. Η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην πήξη του αίματος και προάγει τα υγιή οστά στο σώμα. Είναι επίσης πολύτιμο για τις αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές του ιδιότητες, οι οποίες θα μπορούσαν να προάγουν τα καλά βακτήρια του εντέρου και την υγεία του δέρματος.

Ακτινίδιο

Ένα ακτινίδιο περιέχει 56 mg βιταμίνης C, γεγονός που το καθιστά εξαιρετική πηγή βιταμίνης. Το ακτινίδιο είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ, με 30,2 mcg σε ένα φρούτο.

Πηγή: healthstories.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση