Υπάρχει λόγος σοβαρός... που πεινάμε περισσότερο το βράδυ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 20:55 Υπάρχει λόγος σοβαρός... που πεινάμε περισσότερο το βράδυ
Όταν η ορμόνη της... πείνας, υπερνικά την ορμόνη του... κορεσμού

Υπάρχει κανείς που να «υπογράφει» δήλωση... αποχής από το φαγητό το βράδυ; Υπάρχει, έστω και ένας, που δεν έχει πραγματοποιήσει... μεταμεσονύχτια επέλαση στο ψυγείο; Υπάρχει κανείς που να μην ενέδωσε στη βραδινή λιγούρα για μία πίτσα, μία μακαρονάδα ή ένα καλό ψητό; Ας είμαστε ειλικρινείς... Κανείς! Όλοι, μα όλοι όμως, έχουμε παρασυρθεί. Όμως δεν θα πρέπει να αισθανόμαστε άβολα, ούτε ενοχή. Και αυτό διότι την ευθύνη για τη βραδινή βουλιμία φέρει η λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού και ειδικότερα μία ορμόνη.

Επιστημονική έρευνα απέδειξε ότι η βραδινή βουλιμία δεν είναι μία τυχαία κατάσταση, ούτε βρίσκεται σε συνάρτηση με το... αδύναμο του χαρακτήρα. Αποτελεί μία φυσική διαδικασία του ανθρώπινου οργανισμού και δη της βιολογίας του ανθρώπινου σώματος. Με απλά λόγια, το βράδυ αυξάνεται η ορμόνη της... πείνας και μειώνεται η ορμόνη του... κορεσμού. Συνέπεια της φυσικής αυτής διαδικασίας, είναι ο άνθρωπος να πεινά περισσότερο το βράδυ.
 

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο International Journal of Obesity και αφορούσε το πώς οι ώρες της ημέρας επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες του ανθρώπου. Στην έρευνα του ohns Hopkins University of Medicine συμμετείχαν άντρες και γυναίκες από 18 έως 50 ετών.
Όπως ανέφεραν οι επικεφαλής της έρευνας, ο άνθρωπος που αγχώνεται να ολοκληρώσει τα γεύματά του από νωρίς το απόγευμα, ρισκάρει με την υγεία του. Το στρες που προκαλείται από τον αγώνα ενός ατόμου να καλύψει τις διατροφικές του ανάγκες πριν... πέσει το φως της ημέρας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το ανθρώπινο σώμα καλείται να επεξεργαστεί τροφές σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα, επιβαρύνει τον οργανισμό και έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή των λεγόμενων «κακών» ορμονών.

πηγή:protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση