• Εκτύπωση

Πυρκαγιά στο δάσος από κεραυνό που έπεσε τέσσερις ήμερες πριν - Μάχη με τις φλόγες όλη τη νύχτα


Περιμένουν με το πρώτο φως τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και το ελικόπτερο για να επιχειρήσουν και πάλι από αέρος...

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη 1:30΄ το μεσημέρι στο όρος Καλλίδρομο και συγκεκριμένα στην κορυφογραμμή που βρίσκεται ανάμεσα στο Μόδι και το Ρεγγίνι.

Πρόκειται για δύσβατη δασική περιοχή με μεγάλα και πυκνά πουρνάρια, η οποία δεν προσεγγίζεται εύκολα από πυροσβεστικά οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά ξεκίνησε από κεραυνό πριν από τέσσερις ημέρες, η οποία όμως κρυφόκαιγε και σήμερα με την άνοδο της θερμοκρασίας πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Από το μεσημέρι ρίχτηκαν στη μάχη πεζοπόρα τμήματα της Π.Υ., ενώ έγινε και μεγάλη επιχείρηση με εναέρια μέσα, αφου μόνο έτσι θα μπορούσαν να περιορίσουν τη φωτιά στη δύσβατη αυτή περιοχή.

Συνολικά επιχείρησαν 6 πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, που κατάφεραν να επιβραδύνουν σημαντικά την εξάπλωσή της όχι όμως και να τη σβήσουν.

Τα εναέρια μέσα με το σούρουπο αποχώρησαν και θα επανέλθουν νωρίς το πρωί για να συνεχίσουν το έργο τους, ωστόσο απόψε οι πυροσβέστες από τα πεζοπόρα τμήματα είναι αυτοί που πρέπει να δώσουν τη μάχη για να καταφέρουν να συγκρατήσουν τη πυρκαγιά σε μια οριοθετημένη περιοχή, χωρίς αυτή να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Επικοινωνία  |   Σχετικά  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Επάνω
Copyright © 2010-2021 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB