• Εκτύπωση

Κάλεσμα στους μουσουλμάνους να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος


Ο μεγάλος μουφτής της Σαουδικής Αραβίας κάλεσε τους μουσουλμάνους να "πολεμήσουν" το επιθετικό και καταπιεστικό Ισλαμικό Κράτος, εφόσον στρέφεται κατά των μουσουλμάνων.


Με δηλώσεις του που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Al-Eqtisadiah, ο μεγάλος μουφτής της Σαουδικής Αραβίας, τόνισε ότι το Ισλαμικό Κράτος "χύνει αίμα" και οι τζιχαντιστές του "δεν έχουν κάνει τίποτε άλλο από το να σκοτώνουν από τότε που ξεκίνησαν τον πόλεμο" στη Συρία και το Ιράκ.

"Εάν πολεμούν μουσουλμάνους, οι μουσουλμάνοι οφείλουν να τους πολεμήσουν για να απαλλάξουν τον λαό και τη θρησκεία από το κακό που ενσαρκώνουν και από τις αδικίες που προκαλούν".

Ο μουφτής απάντησε με τον τρόπο αυτόν σε αίτημα Ιρακινού για την έκδοση φάτουα κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Συνεπικουρώντας τον βασιλιά Αμπντάλα, ο μεγάλος μουφτής είχε χαρακτηρίσει από τον περασμένο μήνα το Ισλαμικό
Κράτος "Νο 1 εχθρό του ισλάμ".

Η Σαουδική Αραβία περιλαμβάνεται στις χώρες του Κόλπου που έχουν δηλώσει έτοιμες να υποστηρίξουν μία διεθνή επιχείρηση, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, κατά των ακραίων τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Η Σαουδική Αραβία, σουνιτική μοναρχία, είναι η κοιτίδα του ουαχαμπισμού, της ακραίας συντηρητικής εκδοχής του ισλάμ. Δεκαπέντε από τους 19 καμικάζι της 11ης Σεπτεμβρίου προέρχονταν από την Σαουδική Αραβία, η οποία φοβάται την επιστροφή στο έδαφός της των τζιχαντιστών που δρουν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, όπως συνέβη και στην περίπτωση επαναπατρισμού τζιχαντιστών που πολέμησαν στο Αφγανιστάν.

Το σαουδαραβικό κράτος ολοκλήρωσε την κατασκευή φράκτη μήκους 900 χιλιομέτρων που χωρίζει στο εξής το έδαφος της Σαουδικής Αραβίας με το Ιράκ, προστατεύοντάς το από τη διείσδυση ενόπλων.

newsit.grΠροσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Επικοινωνία  |   Σχετικά  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Επάνω
Copyright © 2010-2021 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB