• Εκτύπωση

H MI5 παρακολουθούσε τον Τζιχάντι Τζον όσο ήταν στη ΒρετανίαΕίμαστε κοντά στο να τον αποκαλύψουμε λένε πράκτορες - Εκφράζονται όμως αμφιβολίες αν ο μαυροντυμένος άντρας με τη βρετανική προφορά ήταν αυτός που αποκεφάλισε τους δύο αμερικανούς δημοσιογράφους - Τι προβληματίζει τους ειδικούς

Πολύ κοντά στην αποκάλυψη της ταυτότητας του μαυροντυμένου άνδρα που εμφανίζεται στα δύο σοκαριστικά βίντεο με τους αποκεφαλισμούς των αμερικανών δημοσιογράων Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ βρίσκονται οι μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ και Βρετανίας.

Οι αρχές έχουν «μια καλή ιδέα» για το ποιος είναι ο τζιχαντιστής σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το CNN αν και επισημαίνουν ότι παρά τις προηγμένες τεχνολογίες που διαθέτουν δεν είναι εξασφαλισμένη μια ταυτοποίηση σε ποσοστό 100%.
 
Όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ η ΜΙ5, η μυστική υπηρεσία της Βρετανίας, γνώριζε τον «τζιχάντι Τζον» όσο ήταν στη Βρετανία και τον είχε κατατάξει στα χαμηλού μεγέθους στελέχη της βρετανικής μουσουλμανικής κοινότητας με αντικείμενο τη συγκέντρωση χρημάτων.

«Η ΜΙ5 έχει αναγνωρίσει τον άνδρα και ξέρουν ακριβώς ποιος είναι εδώ και λίγο καιρό. Είχε συγκεντρώσει μάλιστα την προσοχή των αρχών και πριν ταξιδέψει στο εξωτερικό» δήλωσε μια πηγή ασφαλείας στη Mirror.

Παρόλα αυτά αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι είναι «πρόωρο» να υποστηρίξει κανείς ότι οι δύο φωνές που ακούγονται στα δύο βίντεο ανήκουν στο ίδιο πρόσωπο.

Πρώην αναλυτής της CIA δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Telegraph ότι θα ήταν δύσκολο ακόμα και το να αποδείξει κανείς ότι ο μαυροφορεμένος «τζιχάντι Τζον» είναι στην πραγματικότητα ο δράστης των δυο αποκεφαλισμών.

Επικαλούμενος την εμπειρία του στην ανάλυση βίντεο για λογαριασμό της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών ο Άκι Πέτριτζ υποστήριξε ότι ο τρομοκράτης με τη βρετανική προφορά είναι πιο πιθανό να ήταν μόνο ο «τηλεοπτικός πρωταγωνιστής» που επελέγη επειδή ακριβώς γνωρίζει καλά αγγλικά παρά εκείνος που έκοψε το κεφάλι των Φόλεϊ και Σότλοφ.

Όπως εξήγησε αυτό που τον προβληματίζει είναι το γεγονός ότι δεν εμφανίζεται να κόβει τα κεφάλια των δύο ομήρων του Ισλαμικού Κράτους παρά το γεγονός ότι το ΙΚ στα πλαίσια της προπαγάνδας που ασκεί δεν διστάζει να δημοσιεύσει σοκαριστικές εικόνες.

protothema.gr


Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2023 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB