• Εκτύπωση

Αμερικανικές υποσχέσεις για το Κυπριακό: Διαβεβαιώσεις Μπάιντεν προς Αναστασιάδη για παρέμβαση προς την ΆγκυραΝέα διαβεβαίωση Μπάιντεν για παρέμβαση ΗΠΑ για πρόοδο στο Κυπριακό


O Λευκός Οίκος εξέφρασε την ικανοποίησή του σήμερα για το γεγονός ότι η Βρετανία, η Δανία και το Βέλγιο αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο στρατιωτικό συνασπισμό εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.

«Χαιρετίζουμε ασφαλώς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του βρετανικού κοινοβουλίου», το οποίο εξουσιοδότησε την κυβέρνηση να διατάξει τη συμμετοχή αεροσκαφών της RAF στις αεροπορικές επιδρομές, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου.

«Είμαστε ευτυχείς που βλέπουμε ότι τα μέλη του κοινοβουλίου (της Βρετανίας) παρείχαν σθεναρή υποστήριξη στην ιδέα ότι οι Βρετανοί στρατιωτικοί θα δράσουν στο πλευρό των Αμερικανών στρατιωτικών» προσέθεσε ο ίδιος.

Η έγκριση από το βελγικό κοινοβούλιο της αποστολής στο Ιράκ 6 μαχητικών αεροσκαφών F-16 είναι επίσης μια «καλοδεχούμενη εξέλιξη» υπογράμμισε ο Έρνεστ, που χαιρέτισε ακόμη την απόφαση της Δανίας να στείλει στο Ιράκ 7 μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Εξάλλου, ένας ανώτατος αξιωματικός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων σημείωσε πως χρειάζεται μια δύναμη που θα αριθμεί 12.000-15.000 Σύρους αντάρτες για να ανακτηθούν τα εδάφη που έχουν καταλάβει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία, ήτοι ένας αριθμός τριπλάσιος των στρατιωτών που έχουν εκπαιδευτεί μέχρι σήμερα από τις ΗΠΑ.

«Υπολογίζουμε ότι είναι απαραίτητοι 12.000 ως 15.000 άνδρες για την ανάκτηση των εδαφών που έχουν χαθεί στην ανατολική Συρία» δήλωσε ο στρατηγός Μάρτιν Ντέμσεϊ.

Προς το παρόν οι ΗΠΑ έχουν εκπαιδεύσει 5.000 αντάρτες.

Είναι η πρώτη φορά που η Ουάσιγκτον δίνει έναν αρκετά συγκεκριμένο αριθμό των ανδρών που θα χρειάζονταν για την αντιμετώπιση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι η υποστήριξη στο πεδίο από μια δύναμη των ανταρτών έχει ζωτική σημασία στις προσπάθειες για να απωθηθούν οι εξτρεμιστές ισλαμιστές εκτός της Συρίας. Επισήμανε όμως ότι αυτό θα πάρει χρόνο και ότι χρειάζεται υπομονή.

«Μία χερσαία δύναμη» που θα υποστηρίζει τις αεροπορικές επιδρομές αποτελεί μια σημαντική διάσταση της αμερικανικής στρατηγικής και «πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος να το κάνουμε αυτό είναι να στηρίξουμε τη μετριοπαθή συριακή αντιπολίτευση» προσέθεσε ο ίδιος.

«Θα το κάνουμε με το σωστό τρόπο, όχι υπερβολικά γρήγορα» επανέλαβε και δήλωσε «πεπεισμένος» για την επιτυχία της επιχείρησης.

news247.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Επικοινωνία  |   Σχετικά  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Επάνω
Copyright © 2010-2021 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB