• Εκτύπωση

Καταγγελία για το νέο Ενιαίο Σχολικό Συγκρότημα...


Γράφουμε αυτή την καταγγελία για την ενημέρωση κυρίως των πολιτών που μένουν στη νότια πλευρά της Λαμίας, και τους αφορά το ζήτημα των σχολικών κτιρίων στο νέο σχολικό συγκρότημα μεταξύ των οδών Τανάγρας και Σόλωνος, που έχουν ολοκληρωθεί και με τη νέα σχολική χρονιά θα μπουν σε λειτουργία.

Γνωρίζαμε ότι δόθηκε επιχορήγηση με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την κατασκευή των νέων υπό ίδρυση σχολείων του 6ου Λυκείου και του 9ου Γυμνασίου, που θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες των παιδιών που μένουν στη νότια πλευρά της πόλης. Μάθαμε όμως ότι στην πορεία τα αρχικά σχέδια άλλαξαν και αποφασίστηκε στα κτίρια αυτά, που επαναλαμβάνουμε πως είναι έτοιμα να λειτουργήσουν, να στεγαστεί το υπό ίδρυση 6ο Λύκειο, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί, αλλά μαζί του να μεταστεγαστεί το 5ο Λύκειο. Το 5ο Λύκειο εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα με το κτίριο όπου στεγάζεται (παλαιό, μη ιδιόκτητο) και δικαιολογημένα χρειάζεται να βρεθεί λύση και γι ’αυτό. Η απόφαση αυτή πάρθηκε από την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου και την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από αίτημα του Προϊστάμενου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στις συνεδριάσεις αυτών των Οργάνων όμως δεν κλήθηκαν να παραστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς όπως ορίζεται από σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. Οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων των περιοχών Παγκρατίου, Κύπρου και Αμφικτυόνων ζητήσαμε με αναφορές μας προς όλους τους αρμόδιους, το εν λόγω θέμα να συζητηθεί και να επανεξετασθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο που είναι προγραμματισμένο για τη Μεγάλη Τρίτη. Δυστυχώς όμως μάθαμε πως το θέμα αυτό δε βρίσκεται στην ατζέντα των θεμάτων του ερχόμενου Δ.Σ.. Σήμερα οι μαθητές από τις περιοχές αυτές εξυπηρετούνται από το 2ο και το 5ο Γυμνάσιο, τα οποία σε σχέση με τα σπίτια της νότιας πλευράς βρίσκονται μακριά γεωγραφικά αλλά και είναι δύσκολα προσβάσιμα, λόγω της των πολλών διασταυρώσεων.

Στις αναφορές μας αυτές προτείνουμε τεκμηριωμένα λύσεις για τη λειτουργία Γυμνασίου και Λυκείου στο Ενιαίο Σχολικό Συγκρότημα. Προτείνουμε επίσης λύσεις και για την αποσυμφόρηση από τους πλεονάζοντες μαθητές του 2ου Λυκείου.

Γνωρίζουμε ακόμα πως η κατασκευή του 5ου Λυκείου δεν άρχισε ποτέ μετά από υποδείξεις προσώπων που έκριναν ότι δεν χρειάζεται να γίνουν άλλα σχολεία στη Λαμία και πως τώρα με την οικονομική κρίση θα πρέπει να σταματήσουν οι κρατικές επιχορηγήσεις για το σκοπό αυτό. Ενημερώνουμε τους συνδημότες μας πως είχε πραγματοποιηθεί ήδη ο Διαγωνισμός για την κατασκευή του 5ου Λυκείου και πως υπάρχει και μειοδότης εργολάβος ο οποίος είναι έτοιμος να ξεκινήσει το έργο μόλις του δοθεί η εντολή από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι οι μεθοδεύσεις και οι τρόποι του παρελθόντος σε πολλά δεν έχουν αλλάξει, οφείλουμε όμως εμείς οι πολίτες σε κάθε περίπτωση να ελέγχουμε τους πολιτικούς μας άρχοντες, για τις παρασπονδίες τους, όπως οφείλουμε άλλωστε για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μεγάλης Τρίτης θα είμαστε εκεί για να υποστηρίξουμε και να διεκδικήσουμε τη λειτουργία Γυμνασίου στην περιοχή μας όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

ΑναγνώστηςΠροσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Σχετικά  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2023 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB