• Εκτύπωση

Γ. Κοτρωνιάς: "Το Νίκο τον είχα σαν παιδί μου" - Σήμερα η κηδεία του Νίκου Λαμπίρη- Ο Νίκος πήγε "σκασμένος", είπε στο LamiaReport, φίλος και συνάδελφός του στο Δήμο Λαμιέων...

- Βαρύ το κλίμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων στην 1η ειδική συνεδρίαση για τις δημαιρεσίες, που έγινε υπό τη σκιά δυο απωλειών. Του δημοτικού συμβούλου Αχιλλέα Τζουβάρα, η κηδεία του έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Μοσχοχώρι και τον απρόσμενο χαμό του Νίκου Λαμπίρη που βύθισε στο πένθος όλη τη Λαμία.

- <<Το Νίκο τον είχα σαν παιδί μου...>>,  είπε ο Δήμαρχος συντετριμμένος για τον ξαφνικό χαμό του στενού του συνεργάτη, ενώ ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Φώσκολος αφιέρωσε τη νέα του εκλογή στο φίλο, συνεργάτη και συνομήλικό του, Νίκο Λαμπίρη.

- Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Δευτέρα στις 15:00 στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου στο Παγκράτι Λαμίας.

.....................................


Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Λαμίας από τον ξαφνικό χαμό του στενού συνεργάτη του δημάρχου Λαμιέων Νίκο Λαμπίρη, που έφυγε μόλις 39 ετών.

Ο Νίκος ήταν νωρίς το βράδυ της Παρασκευής με την παρέα του σε κεντρικό καφέ της πόλης. Στη συνέχεια πήγαν σε ουζερί, επίσης στο κέντρο της Λαμίας και αμέσως μετά σε φιλικό σπίτι στην Αγριλιά. Όλα κυλούσαν όμορφα και τίποτα δεν έδειχνε το κακό που έρχεται.

Στις 21:30΄ την στιγμή, που ο Νίκος Λαμπίρης πήγε να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου, δεν αισθάνεται καλά και σωριάζεται στο έδαφος. Μάλιστα στη προσπάθειά του να κρατηθεί από μια φίλη του, που ήταν ακριβώς δίπλα του, την ρίχνει και αυτή στο έδαφος.

Οι φίλοι του αμέσως ειδοποιούν το ΕΚΑΒ και ο Νίκος στις 22:00΄ διακομίζεται στα επείγοντα του νοσοκομείου Λαμίας.

Οι γιατροί διαπιστώνουν ότι δεν έχει καθόλου σφυγμό, ωστόσο προσπαθούν να τον επαναφέρουν με ηλεκτρικές ανατάξεις, αλλά δυστυχώς είναι πολύ αργά.

Στο νοσοκομείο έχει σπεύσει από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Γιώργος Κοτρωνιάς, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πολλοί συνάδελφοι και φίλοι από το Δήμο Λαμιέων, που περιμένουν με αγωνία ένα καλό νέο, το οποίο όμως δεν έρχεται ποτέ.

Λίγο πριν τις 23:00΄ οι γιατροί τους ανακοίνωσαν ότι ο Νίκος είναι νεκρός. Η σορός του θα πρέπει να μεταφερθεί στην Αθήνα για να γίνει την Δευτέρα νεκροψία νεκροτομή. (Δεν είναι του παρόντος, αλλά αυτή η κατάσταση με την Ιατροδικαστική στη Λαμία δεν πάει άλλο.)

Τραγική φιγούρα η μητέρα του, που δεν είχε κανένα άλλο στον κόσμο, παρά μόνο τον Νίκο.

Τον "έφαγε" η διαθεσιμότητα
Ο Νίκος Λαμπίρης ήταν ένας από τους 12 υπαλλήλους του Δήμου, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Τον τελευταίο μήνα σταμάτησε να πηγαίνει στο Γραφείο Τύπου όπου εργαζόταν μαζί με τον Βαγγέλη Κολώνια.

Όπως είπαν στο LamiaReport συνάδελφοι και φίλοι του, αυτό τον είχε ρίξει πάρα πολύ ψυχολογικά.

<< Ο Νίκος πήγε "σκασμένος". Τον έφαγε η διαθεσιμότητα. Να το γράψετε αυτό, για να το διαβάσουν αυτοί που παίρνουν αποφάσεις στο πόδι, με απρόβλεπτες συνέπειες. Να γράψετε επίσης πως ακόμη ένας υπάλληλος του Δήμου, οικογενειάρχης, είχε καρδιακό επεισόδιο λόγω διαθεσιμότητας και νοσηλεύεται στην Αθήνα....>>, μας έλεγε συνάδελφος του Νίκου Λαμπίρη, με δάκρυα στα μάτια, έξω από τα επείγοντα του Νοσοκομείου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2023 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB