• Εκτύπωση

Λαμία: Σοκ στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα από την καταδίκη μαθητών για την κατάληψη στο 1ο ΕΠΑΛ (ΒΙΝΤΕΟ)


<< Δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιούνται οι μαθητικοί αγώνες...>>, δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας....<< Απαράδεκτο να λερώνουν το ποινικό μητρώο των παιδιών και να τα βάζουν τη νύχτα στα κρατητήρια σαν να είναι κακοποιοί...>>, είπε ένας από τους γονείς στο LamiaReport...

Το βράδυ της Δευτέρας με εντολή Εισαγγελέα συνελήφθησαν 20 άτομα που ήταν στο 1ο ΕΠΑΛ, που τελούσε υπό κατάληψη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο και λίγη ώρα αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι οι 12 ανήλικοι. Οι υπόλοιποι ενήλικες, 4 μαθητές και 4 εξωσχολικοί έμειναν τη νύχτα στα κρατητήρια και σήμερα οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

Στο δικαστήριο, το οποίο έγινε χθες λίγο μετά τη 1:00΄ το μεσημέρι, κρίθηκαν ένοχοι οι έξι από τους οκτώ κατηγορούμενους.

Οι 3 είναι μαθητές και καταδικάστηκαν σε 20 ημέρες φυλάκισης με 3ετη αναστολή, ενώ οι άλλοι τρεις είναι εξωσχολικοί και καταδικάστηκαν σε 4 μήνες φυλακή, επίσης με 3ετη αναστολή, ενώ οι δυο αθωώθηκαν.

Η ποινή των εξωσχολικών είναι εφέσιμη, ενώ η ποινή των μαθητών, επειδή είναι 20 ημερών δεν είναι εφέσιμη, ωστόσο όπως έλεγαν οι ίδιοι και οι γονείς τους θα γραφτεί στο ποινικό τους μητρώο.

<< Τα παιδιά μας δεν είναι εγκληματίες και κακοποιοί να τα κουβαλάνε με τις κλούβες και να περνάνε τη νύχτα στα κρατητήρια. Καμία φθορά δεν αναφέρθηκε στο σχολείο. Έχουν το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, όπως ο κάθε πολίτης. Είναι κρίμα να στιγματίζουν έτσι μικρά παιδιά....>>, είπε ένας από τους γονείς στο LamiaReport.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί δηλώνουν σοκαρισμένοι από την απόφαση. Πολλά από τα παιδιά δεν ήταν σε θέση αμέσως μετά τη διαδικασία να πληρώσουν τα έξοδα της δίκης που τους χρεώθηκαν από το δικαστήριο, ενώ στους διαδρόμους των δικαστηρίων επικράτησε αναστάτωση και υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες.


Δείτε το βίντεο:









Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB