• Εκτύπωση

ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ: "Αδέσποτες" αγελάδες παραλίγο να ρίξουν το τρένο στη χαράδρα - Κομμένη στα δυο η Ελλάδα!


Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα - << Λίγα μέτρα πριν, θα πέφταμε από τη γέφυρα σε γκρεμό 200 μέτρων...>>, λένε επιβάτες της αμαξοστοιχίας στο LamiaReport....

Αν και έχουν δαπανηθεί πολλά εκατ. ευρώ για το νέο σιδηροδρομικό δίκτυο στη χώρα μας, τα έργα έχουν βαλτώσει και οι ζωές των επιβατών εξαρτώνται ακόμη από το που θα βόσκουν οι αγελάδες.

Αυτή είναι η Ελλάδα του 21ου αιώνα....


Ο εκτροχιασμός έγινε στις 10:45΄ χθες το πρωί σε ένα από τα πιο επικίνδυνα κομμάτια του σιδηροδρομικού δικτύου λίγο μετά το Λειανοκλάδι, στο 203 χλμ., κοντά στο σταθμό του Ασωπού, μόλις 4-5 μέτρα από τη γέφυρα του Ασωπού.

Δείτε στην αρχή του βίντεο που ακολουθεί πόσο κοντά στη γέφυρα είναι το εκτροχιασμένο τρένο. Η χαράδρα κάτω από τη γέφυρα έχει βάθος 200 μέτρων:


Πως έγινε
Δυο χιλιόμετρα μετά το σταθμό του Ασωπού ο μηχανοδηγός μετά από μια αριστερή στροφή, αντίκρισε δυο αγελάδες πάνω στις γραμμές. Πάτησε φρένο αλλά ήταν αδύνατο να τις αποφύγει. Τη μια τη χτύπησε και την πέταξε έξω από τις γραμμές, ενώ άλλη την πήρε από κάτω.

Η μηχανή της αμαξοστοιχίας έφυγε έξω, ευτυχώς προς την πλευρά που δεν ήταν ο μεγάλος γκρεμός, ενώ εκτός βγήκε και το πρώτο βαγόνι.

Αν δεν είχε ακινητοποιηθεί το τρένο και συνέχιζε λίγα ακόμα μέτρα, θα είχαμε τραγωδία, αφού σε λίγα μέτρα ήταν η γέφυρα με τη χαράδρα.

<< Σωθήκαμε από θαύμα. Ελάχιστα μέτρα πριν είναι η γέφυρα. Θα πέφταμε σε γκρεμό 200 μέτρων...>>, είπαν οι επιβάτες όταν έφτασαν στο Λειανοκλάδι.

Δείτε το βίντεο:


Κομμένο στα δυο το δίκτυο
Οι 150 επιβάτες επέστρεψαν με άλλο τρένο στο Λειανοκλάδι και με λεωφορεία μεταφέρθηκαν στον σταθμό της Τιθορέας για να συνεχίσουν από εκεί και πάλι σιδηροδρομικώς το ταξίδι τους.

Η Ελλάδα παραμένει κομμένη στα δυο σιδηροδρομικώς, αφού είναι πολύ δύσκολη η επιχείρηση ανάσυρσης της μηχανής στο συγκεκριμένο σημείο, όπου από το πρωί βρίσκονται συνεργεία του ΟΣΕ, τα οποία εργάζονται πυρετωδώς για να αποκατασταθεί η συγκοινωνία και πάλι.

Για την ώρα οι επιβάτες από το Λειανοκλάδι μεταφέρονται με λεωφορεία στο σταθμό του Μπράλλου και αντίστροφα.

Στην επόμενη φωτογραφία φαίνεται πόσο κοντά στη γέφυρα σταμάτησε το τρένο και ότι από τύχη δεν έφυγε στη χαράδρα κάτω από τη γέφυρα:


 
Δείτε και άλλες φώτο:




























 

 







 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB