• Εκτύπωση

Διάκριση του 4ου ΓΕΛ Λαμίας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό EUSO 2014 / ΠΑΝΕΚΦΕ


Σύμφωνα με την πρόσκληση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.) και έπειτα από την επιλογή της τριμελούς ομάδος μαθητών του 4ου ΓΕΛ Λαμίας που πρώτευσε στον Τοπικό Διαγωνισμό (1η φάση, 7/12/2013) Πειραμάτων Φ.Ε. του ΕΚΦΕ Φθ/δας, με ιδαίτερη επιτυχία το 4ο ΓΕΛ Λαμίας, εκπροσώπησε τη ΔΔΕ Ν. Φθ/δας, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό (2η φάση) της Αθήνας (που διοργάνωσε η ΠΑΝΕΚΦΕ για τη Νότια Ελλάδα, στο ΕΚΦΕ Ν. Φιλαδέλφειας) στις 18/1/2014 όπου και κατέλαβε την 8η θέση (ισοβαθμώντας με τα Εκπαιδευτήρια «ΓΕΙΤΟΝΑ» με τελικό βαθμό 221 ) μεταξύ 49 ΓΕΛ της Ν. Ελλάδας.

Από τον Πανελλήνιο αυτό διαγωνισμό επιλέχθηκε το ένα (Σχολή «ΜΩΡΑΪΤΗ» έπειτα από κλήρωση λόγω ισοβαθμίας) εκ των δύο ΓΕΛ που θα μετέχουν στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα 2014 (European Union Science Olympiad, EUSO 2014), που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (3η φάση) από 30/3-6/4 – 2014 (στο ΕΜΠ).

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση της πειραματικής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και η ουσιαστική ενασχόληση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή.

Ο διαγωνισμός στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα είναι αποκλειστικά πειραματικός και αφορά μαθητές της Β` τάξης Λυκείων (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ).

Το περιεχόμενο της ύλης, στην οποία θα διαγωνισθούν οι μαθητές, το καθορίζει η διοικούσα επιτροπή της EUSO και πρέπει να αποτελεί μέρος από την ύλη που διδάσκονται οι μαθητές σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες.

Η 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών διοργανώνεται από την European Union Science Olympiad (EUSO- http://www.euso2014.eu/), που δημιουργήθηκε το 2002, με πρωτοβουλία του Υπουργού Παιδείας της Ιρλανδίας και την έγκριση του Συμβουλίου Υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα είναι ιδρυτικό μέλος της EUSO.

Η Διοικούσα Επιτροπή της EUSO έχει αναθέσει την διαδικασία επιλογής των Ελληνικών Ομάδων στο επιστημονικό σωματείο ΠΑΝΕΚΦΕ (Πανελλήνια Ένωση Υπ.ΕΚΦΕ).

Η ομάδα που διακρίθηκε από το 4ο ΓΕΛ Λαμίας αποτελούνταν από τους μαθητές της Β’ Τάξης:

  •  Κωνσταντίνου Φωτεινή, Μαλούκος Γιώργος, Χαλδούπης Αναστάσιος

Την προετοιμασία της ομάδος είχαν αναλάβει οι ακόλουθοι συνάδελφοι των Φυσικών Επιστημών:

  •  Σακελλάρης Αλέξανδρος, Φυσικός, κλ.ΠΕ0401,
  •  Παπαρούνη Φωτεινή, Χημικός, κλ.ΠΕ0402,
  •  Καγκαρά Μαρίνα, Βιολόγος, κλ.ΠΕ0404

Είναι άξιοι συγχαρητηρίων όλοι τους, μαθητές και συνάδελφοι!


Με εκτίμηση 

Ο Υπ. ΕΚΦΕ Φθ/δας

 Γιάννακας Γιώργος

Δρ. Φυσικός Ρ/Η
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Επικοινωνία  |   Σχετικά  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Επάνω
Copyright © 2010-2020 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB